Ciucaș - septembrie 2006

Data publicării: 30 sep 2006

Click aici pentru a vedea galeria completă de fotografii

Plecarea
Dimineața pe răcoare o punem de o plecare. De data asta în Ciucaș. Îl culeg pe Cipri din Turcheș şi ne îndreptăm spre Valea Berii pe DN1A.

Pe drum
Vom face astăzi traseul clasic de Ciucas: Valea Berii - Fosta Cabană Ciucaș - Vf. Ciucaș - Șaua Tigăilor - Cabana Ciucaș - Valea Berii. Ajungem în Valea Berii pe la ora 9. E încă răcoare dar se anunţă o zi frumoasă. O luăm pe drumul forestier pe marcaj cruce albastră. Drumul pare a fi mai circulat decât în urmă cu câţiva ani. Din pădure se trag buşteni..din păcate şi aici se taie pădurea. Traseul nu pune probleme deosebite. Ajungem la fosta cabana pe la 10:30. Cabana e o ruină acum. Din păcate are soarta multor alte cabane din Carpaţi.

Spre Vârf
Lângă cabană găsim câteva corturi. Nu zăbovim, ci alegem să mergem în continuare. Admirăm formele ciudate şi unice ale Ciucașilor. Drumul este uşor nu ne pune probleme deloc. Ajungem în vecinătatea vârfului. Găsim un vârf cu privelişte deosebită spre vest. Stăm în voie şi admirăm priveliştea.

Pe vârf, pe creastă şi la afine
Ajungem şi pe vârf. E puţin vânt însă e mic faţă de cel de acum câţiva ani când am parcurs ultimii metri până la vârf târâş. Dar era sfârşit de noiembrie atunci. Facem poze. Urmăm apoi linia crestei părăsind traseul marcat. Abruptul este impresionant. Continuăm şi dăm de afine. Iar afinele sunt ca drogurile: odată ce le guşti nu te mai poţi opri. Pierdem multă vreme culegând şi mâncând afine. Soarele blând al toamnei ne însoţeşte. Afinele sunt numai bune, multe dintre ele nici măcar nu s-au copt încă.

Şaua Tigăilor
Când în sfârşit ne săturăm de afine, plecăm spre Şaua Tigailor. Acolo plănuim să luăm masa. Admirăm în dreapta Sfinxul Bratocei. Din când în când părăsim potecă în căutare de noi privelişti. Şi găsim peisaje deosebite. Ajungem la tigăi. O apucăm apoi spre Cabana Ciucaș în completarea circuitului nostru. Drumul e minunat, relaxant. Mergem să cercetăm platoul pe care se înalţa un stâlp înalt de vreo 20m. Însă acel loc e dezolant. În zare însă vedem mai bine Zăganul şi Munţii Buzăului.

Coborârea
Şi cum e timpul să ne facem retragerea de pe munte, ne începem coborârea. Mergem relaxat şi cu răbdare. Ajungem din nou la şosea şi admirăm cele două mici lacuri artificiale create pe cursul pârâului.Se spune că la o apă curgătoare nu te poţi uita încruntat şi într-adevar aşa este.

Toate fotografiile Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024