Parcul Zoologic Brasov

Data publicarii: 27 mai 2009

Parcul Zoologic Brasov este poate unul din primele locuri vizitate. Am venit aici adus de parinti pentru a vedea pe viu animalele pe care le invatasem din pozele aparute prin carti. A fost si a ramas unul din locurile in care ma simt foarte bine. Desi nu se poate compara cu gradinile zoologice ale occidentului, spatiul a suferit unele modificari in ultimii ani ceea ce a permis ca unii dintre locatari sa beneficize de un spatiu substantial marit.

Cind eram mic tin minte ca erau mult mai multe animale. Astazi, cele ramase va pot oferi momente interesante. Va invit sa vizionati o colectie de fotografii realizate la Gradina Zoologica din Brasov.

Vedetele incontestabile au fost intotdeauna ursii. I-am surprins in ipostaze diverse.

Jucausi



Lenesi



Pusi pe hirjoana



Atenti



Distrindu-se



La scaldat



Acum citiva ani populatia de lei a crescut. La Zoo Brasov s-au nascut pui de leu in captivitate. Si ei au devenit instntanei vedete. Intre timp au crescut.

Imperechere cu lei



Ritualul este destul de...salbatic.



In rest leii sunt foarte sobri



Sau foarte lenesi



Tigrii sunt de o frumusete rara. De multe ori i-am surprins fugarindu-se si jucindu-se prin padurea ce le-a fost destinate.

Avem si un loc special pentru animale care au  nevoie de caldura: testoase, serpi, papagali, canari, zebrute australiene( astea sunt tot pasari ).



Una bucata sarpe



Pasarile de apa au un spatiu imens, acoperit de o plasa. Bineinteles, au si un lac unde se balacesc.

Rate la pescuit



Oare la cine au venit berzele?



Eleganta lebada neagra




Celelalte pasari nu sunt asa privilegiate: gainile si cocosii de rasa, porumbeii, fazanii, paunii au parte de spatiu mai mic. Sunt frumosi cu totii insa mai dificil de fotografiat prin plasa deasa de sirma.

Avem si pasari Emu, mai pe romaneste una din speciile de strut.

Alti locatari: pavianul



Iepurasii



Parcul Zoologic Brasov este un loc agreabil de petrecut timpul liber. Respectati animalele, priviti-le fara a le deranja. Ultima vizita am facut-o in martie 2009. Biletul costa 2,50 lei.

Adauga un comentariu Inapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole

Comentarii: 1

  • Rebeca Rebecutza

    30 iun 2011 07:04:42

    Imaginile suunt foarte frumoase mai ales cele cu lei!

Adaugati un comentariu

Citeste si alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2018