Tunelul Dragostei

Data publicării: 11 nov 2016

De câţiva ani, am tot văzut pe Internet câteva poze frumoase cu un culoar de vegetaţie creat în jurul unei căi ferate. Pozele arătau magnific. Locul respectiv era numit Tunelul Dragostei sau Tunelul Iubirii şi de cele mai multe ori se spunea că se găseşte în Ucraina.


Ei bine, cert este că avem un astfel de Tunel al Dragostei şi în România. În plus, acesta se găseşte şi apropiere de şoseaua Haţeg - Caransebeş, aşadar este uşor accesibil. Iar mai nou există chiar şi un indicator care să te îndrume în locul cu pricina.


Dacă în Ucraina respectivul tunel este încă circulat de trenuri, la noi situaţia este cu totul diferită. Tunelul românesc s-a dezvoltat de-a lungul căii ferate Caransebeş - Bouțar care a fost abandonată de mulţi ani. Vegetaţia de pe margine s-a tot dezvoltat şi treptat a ajuns ca plantele de pe cele două părţi ale căii ferate să se unească formând astfel un veritabil tunel.


Bineînţeles, perioada de apogeu a acestui fenomen este primăvara când verdele pune stăpânire pe întreaga natură. Întâmplarea a făcut ca noi să vizităm toamna acest Tunel al Dragostei însă fără îndoială impactul emoţional a fost acelaşi.


Din păcate locul pare a se degrada. În mijlocul căii ferate au început să crească tot felul de mărăcini iar odată cu trecerea anilor, tunelul se va transforma într-un zid vegetal.


În bună tradiţie românească, acest fenomen nu este exploatat deloc, şi nici măcar întreţinut. Şi dacă autorităţile locale duc lipsă de idei, vin eu cu una: pe calea ferată respectivă se pot organiza scurte călătorii cu trenul pentru turişti. În felul ăsta se pot obţine ceva bani şi se poate curăţa calea ferată de mărăcini. De asemenea ar mai exista şi avantajul întreţinerii căii ferate în stare de funcţionare.


Dar până aici, destul cu vorba, hai să vă arăt şi nişte imagini.

 


















În final vă recomand ca, dacă vă aflaţi în zonă, între Caransebeş şi Oţelu Roşu, să vă rupeţi vreo jumătate de oră ca să priviţi minunea.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024