Cînd recordurile nu mai contează..

Data publicării: 24 apr 2017

În ultimele zile s-a scris enorm, s-au spus pe posturile de televiziune tot felul de lucruri despre o avalanşă în Munţii Retezat. În urma ei mai mulţi turişti au fost răniţi iar doi copii au murit. Copiii ăştia nu erau însă nişte copii oarecare, ci Geta Dor Popescu şi Eric Gulacsi, alpinişti şi deţinători de recorduri.

Ambii erau însoţiţi de taţii lor pe munte. Cei care de fapt se află în spatele recordurilor obţinute de cei doi decedaţi, cei care şi-au pus toată priceperea şi resursele în slujba recordurilor şi care au urcat munţi şi vârfuri alături de copiii lor. Ei înşişi nişte recordmani.

Nu vreau să judec greşelile făcute de adulţii din grup. Dar vreau să vedem ce putem învăţa din asta. Şi anume că uneori când eşti pe munte trebuie să ştii să spui şi NU, şi STOP, şi NE ÎNTOARCEM.

Până la urmă scopul unei excursii pe munte este acela de a ne simţi bine şi de a ne întoarce mai apoi acasă fără să păţim ceva, să ne accidentăm.

Stau şi mă gândesc la ceea ce simt acum părinţii celor doi copii. Oare nu şi-ar fi dorit să aibă copiii în viaţă, fără nici un fel de recorduri?

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024