Ciucas - septembrie 2006

Data publicării: 30 sep 2006

Click aici pentru a vedea galeria completă de fotografii

Plecarea
Dimineatza pe racoare o punem de o plecare.De data asta in Ciucas. Il culeg pe Cipri din Turches si ne indreptam spre Valea Berii pe DN1A.  
 
Pe drum
Vom face astazi traseul clasic de Ciucas:Valea Berii-Fosta Cabana Ciucas-Vf. Ciucas-Saua Tigailor-Cabana Ciucas-Valea Berii.Ajungem in Valea Berii pe la ora 9. E inca racoare dar se anunta o zi frumoasa. O luam pe drumul forestier pe marcaj cruce albastra. Drumul pare a fi mai circulat decit in urma cu citiva ani. Din padure se trag busteni..din pacate si aici se taie padurea. Traseul nu pune probleme deosebite.Ajungem la fosta cabana pe la 10:30. Cabana e o ruina acum..Din pacate are soarta multor alte cabane din Carpati.  
 
Spre Virf
Linga cabana gasim citeva corturi. Nu zabovim ci alegem sa mergem in continuare. Admiram formele ciudate si unice ale Ciucasilor. Drumul este usor nu ne pune probleme deloc. Ajungem in vecinatatea virfului. Gasim un virf cu priveliste deosebita spre vest.Zabovim si admiram privelistea.  
 
Pe virf, pe creasta si la afine
Ajungem si ve virf. E putin vint insa e mic fata de cel de acum citiva ani cind am parcurs ultimii metri pina la virf tiris.Dar era sfirsit de noiembrie atunci. Facem poze. Urmam apoi linia crestei parasind traseul marcat. Abrupul este impresionant. Continuam si dam de afine. Iar afinele sunt ca drogurile: odata ce le gusti nu te mai poti opri. Pierdem multa vreme culegind si mincind afine. Soarele blind al toamnei ne insoteste. Afinele sunt numai bune, multe dintre ele inca nu s-au copt inca  
 
Saua Tigailor
Cind in sfirsit ne saturam de afine plecam spre Saua Tigailor. Acolo planim sa luam masa. Admiram in dreapta Sfinxul Bratocei. Din cind in cind parasim poteca in cautare de noi privelisti. Si gasim peisaje deosebite.Ajungem la tigai. O apucam apoi spre Cabana Ciucas in completarea circuitului nostru. Drumul e minunat, relaxant. Mergem sa cercetam platoul pe care se inalta un stilp inalt de vreo 20m. Insa acel loc e dezolant. In zare insa vedem mai bine Zaganul si Muntii Buzaului.  
 
Coborirea
Si cum e timpul sa ne facem retragerea de pe munte, ne incepem coborirea. Mergem relaxat si cu rabdare. Ajungem din nou la sosea si admiram cele doua mici lacuri artificiale create pe cursul piriului.Se spune ca la o apa curgatoare nu te poti uita incruntat si intradevar asa este...

Toate fotografiile Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2023