Muzeul Cinegetic Posada

Data publicarii: 04 mar 2008

Weekend cu vreme rea..
Simbata trecuta am profitat de vremea mai putin ingaduitoare pentru munte si am tras o fuga pina la Posada(55 km fata de Brasov). De multe ori am trecut pe linga acest muzeu si, de fiecare data cind am vrut sa intru am gasit inchis...Sper ca rindurile mele sa nu fie considerate publicitate.  
 
La Muzeu
Nu sunt mare fan al vinatorii si nici al vinatorilor. Prietenii stiu de ce.. Animalele salbatice se imputineaza si tare ma tem ca peste citava vreme o sa le mai putem vedea doar in fotografii..De asemenea, nu inteleg de ce impuscarea animalelor este considerata de catre unii drept o activitate relaxanta..Dar asta e o alta discutie.
 
Am ajuns, am parcat in bune conditii. Curtea este frumos amenajata si curata. Gasim peste tot indicatoare peste tot catre muzeu, care nu este adapostit de catre cladirea de pe marginea soselei, asa cum crezusem, ci de o cladire mai noua, moderna, cu doua niveluri. Exponatele se afla insa numai la parter.In hol ne intimpina un urs aflat in 2 picioare intr-o ipostaza tare agresiva.

 
Platim 6,50 lei / bilet si intram.
Pentru fotografii taxa este de 20 lei.

 
Suntem intimpinati de un cap de bour. Si de un panou mare cu explicatii in limbile romana si engleza. Spatiul expozitional este amenajat frumos, modern, e curat. Ma asteptam sa gasesc un muzeu prafuit, obosit, intunecat. Nu a fost asa. Pe peste tot am dat de panouri cu explicatii despre diferitele specii, aria de raspindire, perioda de vinatoare si modul de vinatoare. Unele detalii sunt ceva mai tehnice si cam greu de inteles pentru unul care nu e din tagma asta. Exponatele sunt frumos liminate
Coarne de cerb, de muflon, citeva animale conservate in stilul Muzeului Grigore Antipa din Bucuresti( capra neagra, cerbi, ursi, risi, pisici salbatice, pasari diverse), blanuri de urs, dar si de pisica salbatica, arme de vinatoare. Cam asta este zestrea Muzeului Cinegetic.

In loc de concluzie: interesant, merita vazut.

Adauga un comentariu Inapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adaugati un comentariu

Citeste si alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2022