Telefoanele destepte si proprietarii lor

Data publicarii: 10 feb 2012

Telefoanele

V-ati aflat cumva in situatia de a iesi cu prietenii in oras, de a merge la o petrecere, iar oamenii, in loc sa vorbeasca unii cu ceilalti, sa stea cu nasul in telefoane? Suna cunoscut? De cind au aparut telefoanele destepte intilnirile oamenilor s-au transformat in sesiuni de privit ecrane luminoase. Trist.
Am ajuns sa traim in era telefoanelor destepte si a oamenilor prosti.

O buna parte din viata nu am avut nici macar telefon fix. Si am supravietuit. Ma intreb daca in curind o sa ne transformam cu totii in hipsteri.

Si la final doua intrebari:

1. Cind a fost ultima data cind v-ati lasat in mod constient telefonul mobil acasa?
2. Puteti pleca o perioada mai lunga( sa zicem trei zile ) de acasa si sa va lipsiti de telefonul mobil?


Adauga un comentariu Inapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole

Comentarii: 1

  • Fox

    20 feb 2013 16:25:11

    La un an de cand ai scris acest text ... apare si o continuare. Eram intr-un club de curand si am remarcat un grup de adolescenti care iesisera \"impreuna\" vineri seara. Primul lucru dupa ce s-au asezat la masa au intrebat de prize. Apoi fiecare si-au scos device-urile si in afara de momentul in care au dat comanda au stat doar cu ele in mana butonand frenetic si aratandu-si din cand in cand unul altuia conversatiile purtate. Nu ii condamn. Daca asa stiu si simt ei sa se distreze e alegerea lor. Din pacate asa suntem toti, mai mult sau mai putin vizibil. Nu sunt ipocrit! Si eu stau cu telefonul in mana si cu castile in urechi tot drumul pana la job. Sa vreau si nu pot renunta la el nici macar in concediu. Este acolo, trebuie sa fi gasit! Corporatia are nevoie de tine si tu de ea. Atat timp cat jobul ma implineste nu pot sa il critic. Culmea e ca devine dependenta. De ritm, agitatie, tehnologie. Am facut sute de mii de km in tara in delegatii. Primele vizite ce le-am facut in Maramures m-au facut sa o iau razna. Toti se miscau in alt ritm. Pe primii pietoni care abea se taraiau pe trecerea de pietoni mai ca imi venea sa ma dau jos sa ii iau la suturi, crezand ca ma sfideaza la modul cum traversau. Dar nu erau ei de vina. Eram eu. Alt ritm, alta conceptie. Sunt niste oameni minunati dar care au alt ritm. Asa e si cu tehnologia telefoanelor. Depinde de fiecare sa se adapteze la noile tendinte. Nu ne putem opune si nici nu trebuie! Pentru ca vom fi retrograzi. Trebuie sa ne gasim fericirea in ceea ce facem si sa nu ii judeca pe ceilalti care au alta masura pentru fericire.

Adaugati un comentariu

Citeste si alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2022