Site de cautare a traseelor montane

Data publicarii: 31 iul 2008

Am primit intr-o dimineata un mesaj pe mail care anunta deschiderea unui site internet avind ca obiect de activitate traseele montane marcate. Site-ul se numeste www.infomont.info

Redau mai jos mesajul original:

Dragi prieteni ai muntelui,

Vă invităm să vizitaţi site-ul www.infomont.info si să ne scrieţi părerea
voastră despre această iniţiativă. Infomont vrea să fie un motor de căutare pentru trasee montane, care să centralizeze cāt mai multe descrieri de trasee şi puncte turistice montane īn primul rānd din Romānia şi mai apoi, dacă iniţiativa are succes, din īntreaga lume. De asemenea, descrierile ar fi disponibile īn cāteva limbi de circulaţie internaţională pentru ca motorul de căutare să poată fi folosit şi de turiştii străini.


Informaţiile privind traseele şi punctele montane sunt scrise de echipa *Infomont*, de colaboratori externi sau sunt preluate din *Andrei Beleaua – Ghid Turistic, Munţii Făgăraş* şi *Val.Bălăceanu, Hedda Cristea – Făgăraş *şi de pe site-urile cabanelor descrise. Autorul fiecărei descrieri este menţionat la finalul acesteia. Fiindcă este de dorit ca aceste informaţii să fie de actualitate, toţi iubitorii de drumeţii, care observă că anumite date nu mai sunt valabile, sunt invitaţi să ne trimită o modificare a descrierii.

Descrierea va fi publicată cu numele lor ca autori ai textelor, drepturile
de autor aparţināndu-le īn totalitate. Īn prezent sunt introduse doar descrieri pentru zona montană Făgăraş şi partial pentru Bucegi, dar sperăm să colaborăm cu cāt mai muţi cunoscători de trasee montane pentru a extinde informaţiile disponibile. Sperăm ca *Infomont* să fie un site interactiv īn care descrierile traseelor să fie cāt mai actuale. Drepturile de autor aparţin autorului fiecărei descrieri.


Aşteptăm cāt mai mulţi colaboratori pentru actualizarea descrierilor existente şi pentru completarea bazei de date cu noi descrieri pentru zonele montane neacoperite īncă de Infomont.


Toate potenţialele venituri obţinute din publicitate de echipa *Infomont*vor fi utilizate pentru finanţarea unor proiecte ale cluburilor şi asociaţiilor montane din Romānia. Proiectele vor fi alese īn urma unui
concurs/licitaţii la care pot participa toate cluburile şi asociaţiile montane care doresc din Romānia. Demararea unei etape de finanţare va fi iniţiată la cumularea unei sume suficiente pentru realizarea unui proiect.

Echipa *Infomont* ar dori să poată finanţa proiecte de educare a copiilor īn spiritul respectului faţă de munte, īnţelegerii problemei deşeurilor aruncate pe munte, etc. Strāngerea veniturilor din publicitatea de pe site şi acordarea finanţărilor proiectelor se vor desfăşura īn condiţii de transparenţă totală prin publicarea tuturor informaţiilor īn secţiunea site-ului numită Transparenţă http://infomont.info/GeneralInfo/transparency.aspx

Astfel, obiectivul *Infomont * este de a fi un site care să centralizeze descrierile traseelor şi punctelor montane, devenind util pentru turişti şi, īn acelaşi timp, să susţină prin veniturile realizate activităţile de educaţie ecologică ale cluburilor şi asociaţiilor montane. Vă mulţumim că aţi citit e-mail-ul nostru şi dacă doriţi să colaboraţi cu noi la dezvoltarea Infomont puteţi să ne contactaţi la mail contact@infomont.info, sau pe site la sectiunea Contact http://infomont.info/Contact/Default.aspx ,   tel. 0726.329.594 (Adi Bolboacă). De asemenea, am fi īncāntaţi să aflăm părerea voastră despre Infomont. De aceea, aşteptăm critici, sugestii, sfaturi şi poate laude pe aceeaşi adresă de e-mail.

Echipa Infomont

Adauga un comentariu Inapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adaugati un comentariu

Citeste si alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2022