Bucegi - Fata Frumoasa

Data publicării: 21 iun 2008

Click aici pentru a vedea galeria completă de fotografii

O noua zi de weekend..o zi ce insa nu se anunta  frumoasa de dimineata.. Stam si asteptam sa se mai limpezeasca vremea ca sa vedem incotro o cotim E ora 11. Pina la urma hotarim sa mergem pe Fata Frumoasa, o zona interesanta a muntelui Clincea. Chiar si de jos, pe Fta Frumoasa se vede Rododendronul inflorit, muntele e rosiatic in acea portiune. Pornim la drum. Ne intilnim cu Nelutu care ne da ultimele indicatii.

Vom urca pe Muchia Buricii. Incepem pe un drum forestier foarte noroios pe care marcajul banda rosie este destul de rar . Urcam lent dar constant. Pina ajungem in padure. Aici poteca se desparte de drumul forestier iar marcajul este des si bine aplicat. Ajungem la o rascruce de drumuri: Un drum marcat tot cu banda rosie cobora spre Sohodol. Noi urcam sustinut si ajungem in Poiana Risnovenilor. Aici este o stina parasita, masa si bancuta. Si un izvor se pare..insa noi nu l-am gasit..Facem un popas mai lung si ne bucuram in a lenevi in iarba.


Dar drumul ne cheama..Fac o tura de recunoastere spre a gasi marcajul. Dup ace parcurg cam jumate de poiana il gasesc. Urmeaza un nou urcus sustinut. Dam de o alta rascruce de drumuri..si gasim un drum marcat tot cu banda rosie..dar asta e fosforescenta. E clar aici toate drumurile duc prin Clincea sau la Bran.


Putin mai sus dam de un grup mare de suedezi care coboara spre Bran..Api dam de un punct de belvedere foarte frumos ce ne arata perspective spre Ciubotea sis pre Piatra de Crai.


Urmeaza un noi urcus sustinut pina la iesirea din padure.Aici avem parte de un spectacol extraordinar.. Stinci albe,solitare, iesite parca de de nicaieri ni se astern in fatza.


Facem poze si ne continuam urcarea. Patrundem din nou intr-o padure de brazi. Ce bine e la umbra. Pasul parca se intinde mai mult, mai usor..Ajungem la Fata Frumoasa. Rododendronul e inflorit un versant intreg e dominat de rosul atit de frumos al florilor.


Continuam pina sub muchia Tiganesti. Admiram Vf. Scara. Ce fain ar fi sa urcam la Omu..Nu- nimic, vom reveni, caci azi nu e vreme..Maine mergem la nunta lui XL..


Coborim pina la punctual de belvedere. Aici luam masa...Treaba e cam urita..Mincarea nu intra, am ramas si fara apa. Mergem in jos si hotarim san u mai tinem drumul pe care am venit, optind pentru drumul marcat cu vopsea fluorescenta. Si avem noroc. Dupa nici 10 min. gasim un stilp indicator ce ne indica si un drum spre un izvor..de fapt e o fintinita bine dosita la trunchiul uni pom. Merg si fac plinul, apoi studies marcajele:
-    spre Vf. Omu 4 ore jumate banda rosie
-    spre Bran  3 ore  banda rosie
-    spre Salvamont Ciubotea 1 ora si un sfert  punct albastru
-    spre izvor 3 minute  de coborire pe punct rosu.

Mergem spre Bran urmind marcajull comun banda-rosie punct albastru. Dupa inca 20 min marcajele se despart. Coborim spre Bran. Poteca se lateste pina devine drum forestier, traversam o sumedenie de piriiase si ajungem in Poiana Zanoaga, chiar deasupra pirtiei de schi. Se vad casele..Gata am ajuns..Insa nu pierdem prilejul de a culege soc de pe drum, iar Ramona ma coboara in Bran pe o poteca stiuta de ea care trece pe linga Casuta cu Povesti..

Aici se termina si povestea mea…Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea-asa.

Toate fotografiile Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2023