Reuniunea de Alpinism-Ampoiţa 2009

Data publicării: 11 sep 2009

Reuniunea anuală de alpinism şi escaladă a asociatiei Trascău Corp Zlatna este la a VI-a editie si va avea loc in perimetrul rezervatiei Calcarele de la Ampoita, Judetul Alba, Muntii Trascau in perioada 26-27 septembrie 2009.

Manifestarea se vrea o reuniune a tuturor alpiniştilor din zona Judeţului Alba şi a judeţelor limitrofe, dar este deschisă şi pentru alpiniştii din alte zone . n paralel cu reuniunea, ca n fiecare an, se va desfăşura şi un curs de iniţiere n alpinism şi escaladă.

Rezervatia aflata in custodia asociatiei este situată n partea dreaptă a Ampoiului, la 11 km dinspre Alba Iulia. Cunoscute şi sub denumirile de Pietrele Gomnuşei, Pietrele de la Ampoiţa, Pietrele lui Bocioaca, Stogurile Popii, rezervaţia este formată din trei blocuri calcaroase cu nălţime cuprinsă ntre 10-50 m, şi este situată pe Valea Ampoiţei la 800 m de la intrarea n satul Ampoiţa, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna. In prezent există aici peste 70 trasee de escaladă echipate la nivel internaţional.

Este una dintre cele ma renumite zone de practicare a escaladei sportive din Transilvania, şi chiar din ţară. Posibilitati de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Campeni - Oradea, din autogară; tren Alba Iulia Zlatna cu oprire n halta Ampoiţa, autostop de la iesirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).

Pentru informaţii pentru schiţa traseelor de alpinism şi escalada, accesaţi www.trascaucorp.ro, la sectiunea alpinism Escalada sportivă n Romnia, Valea Ampoiului-Cheile Cetii sau din cartea Muntii Apuseni-Ghidul traseelor de Escalada .Alte detalii la Dan Anghel dnanghel@yahoo.com,  tel. 0745-583887 sau la Adrian Puiulet 0745-306805.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2022