O alta Urlatoare

Data publicării: 31 iul 2008

Click aici pentru a vedea galeria completă de fotografii

Cind spui Bucegi si cind spui Urlatoarea gindul zboara spre celebra si mult vizitata Cascada Urlatoarea aflata intre Busteni si Poiana Tapului. Cu prilejul ultimelor peregrinari prin Bucegi aveam sa descopar o noua Cascada Urlatoare…

De fapt aveam sa descoper inca trei riuri cu acest nume: Urlatoatea Clincei, Urlatoarea Mica si Urlatoarea Mare.


Cum se ajunge: se merge pina in capatul satului Poarta. De acolo urmam triunghiul galben ce duce la Omu prin Ciubotea. Din drumul forestier se desprinde la un moment dat o poteca marcata cu punct rosu. Sageata indicatoare ne arata ca de aici mai e o ora. Marcajul este aplicat din ce in ce mai prost. In vreo doua rinduri o luam aiurea. La un moment dat gasim o sageata desenat pe un copcac insa aceasta indica directia diametral opusa. In fine..reusim san e orientam. Mergem prin padure si deslusim din ce in ce mai bine zgomot de ape.

Dupa 30 min ajungem intr-o zona extraordinary de frumoasa si de salbatica. Suntem in mijlocul padurii si avem sub noi prima cadere de apa ce insumeaza cam 4 metri.


Poteca e foarte instabila. Sunt multe piraie, ceva bolovani si mai ales mult noroi. Inaintam cu precautie di dam de cea mai frumoasa intersectie pe care am vazut-o vrteodata: o intersectie de cascade. In fata noastra avem o cadere de vreo 3 metri. In dreapta o imagine care pe mine m-a fascinat pur si simplu: un afluent vine prin padure de undeva de sus, caci capatul cascadei nu se vede. Vine cu zgomot croindu-si cu greu drum printre brazi printr-un culoar ce pare prea strimt pentru volumul ei de apa.


Simt ca sus, pe valea principala trebuie sa mai fie o cascada. Urc pe o vaioaga si ajung din nou in padure. Mai merg 5 minute si dau de o noua cadere de apa. Acesta pare a aduce mai bine cu sora Urlatoare de Prahova. Le chem pe Ramona sip e mama ei, Ioana si cu greu ne croim drum pina sub cascada. Apa e rece tare dar nu scapam prilejul unui mic dush. Stam si admiram pret de minute bune suvoiul mare de apa, cel mic, firicele de apa ce se preling pe stinca si florile din jur.


Ne intoarcem apoi in Bran cu satisfactia unei iesiri frumoase, usoare care ne-a umplut sufletele de bucurie.


Toate fotografiile Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2023