Trovantii de la Ulmetu
Data publicării: 31 oct 2012
Click aici pentru a vedea galeria completă de fotografii
Plecăm de la canton Cernatu pe ruta cunoscută Varlaam - Nehoiu - Măgura. în satul măgură facem stingă pe un drum tare neprietenos care ne lasă la Ulmetu. Lăsăm maÈ™inile în sat È™i îl urmăm pe Gabi. Avem de mers cam 45 de minute.
La început ieÈ™im din sat, sau aÈ™a credeam noi, remarcind cîÈ›iva trovanti mici pe lîngă ultimele case. Urcăm mai susÈ›inut un deal È™i dăm iarăși de case. Dacă nu îl aveam cu noi pe Gabi cu greu am fi nimerit locul fiindcă sunt mai multe intersecÈ›ii È™i trebuie să È™tii exact pe care uliță să o iei.
IeÈ™im în sfîrÈ™it din sat pe un drum pe marginea caruia se afla o fintina cu cumpănă. Intrăm într-o poiană străjuită de un arbore bătrîn cu braÈ›e multe ce are aspect de candelabru.
Vedem È™i primii trovanti Majoritatea au forme semisferice semănînd cumva cu navele spaÈ›iale din filmele SF.. Despre ei se spun tot felul de lucruri:
- că în timp îÈ™i modifică poziÈ›iile cu 1-2 metri,
- că aduc spor È™i noroc dacă sunt puÈ™i lîngă case,
- că au o anume energie care o pot transmite omului
- că sunt de fapt fragmente provenite de pe alte planete fiindcă structură lor geologică este complet diferită de tot ceea ce există în munÈ›ii Buzăului.
Primul care testează capacitățile energetice ale trovantilor este Costi, care se pune la încărcat. AceÈ™ti trovanti din poiană sunt însă doar o introducere la ceea ce avea să urmeze.
Intrăm iarăși în pădure È™i mergem pe niÈ™te poteci mai mult sau mai puÈ›in clare urcînd o culme. Aici se află trovanti de mari dimensiuni. Am testat la rîndul meu treaba cu transferul de energie È›inînd palmele( cam îngheÈ›ate ) pe unul din trovanti timp de 1 minut. IniÈ›ial nu am simÈ›it nimic deosebit dar peste 5 minute palmele îmi ardeau.
Costi cred că a empatizat cel mai bine cu aceÈ™ti trovanti fiindcă de fiecare data cînd avea ocazia se punea la încărcat. Urcăm pe această culme È™i descoperim din ce în ce mai mulÈ›i trovanti, forme din ce în ce mai ciudate.
CireaÈ™a de pe tort este o formaÈ›iune masivă, cam de vreo 5m lungime care pare că efectiv a fost trîntită de cineva acolo rupundu-se într-un loc. De sus vin doi turiÈ™ti care ne întreabă mai în glumă mai în serios dacă ne plac OZN-urile astea. Ne plac, cum să nu, eu cel puÈ›in n-am mai văzut pînă acum ceva asemănător.
Urcăm pe culme pînă la ultimul trovant. Acesta a fost timp de citeva momente incarcat cu suprasarcina.
Coborirea urmează să o facem pe un alt drum, È›inînd cît se poate culmea. Mai jos surprizele sunt È™i mai interesante.
Trovantii capătă forme impresionante iar eroziunea a format într-un loc arce. în plus putem observa de sus satul Ulmetu.
Copii se cățăra pe trovanti sunt foarte încîntaÈ›i de ceea ce văd. Urmează lungi sesiuni foto.
Cum toate lucrurile frumoase au È™i un final trebuie să plecăm spre maÈ™ini È™i să ne grăbim fiindcă ne amenință ploaia. Găsim o poteca de coborîre destul de clară printr-un fel de lăstăriÈ™ È™i ajungem în poiană străjuită de copacul-candelabru. De aici È™tim să ne întoarcem È™i în curînd ajungem la maÈ™ini.
Aici o întîlnim pe Diana Gavrilă, ghid turistic extrem de pasionat tot ce înseamnă MunÈ›ii Buzăului. Vizita noastră aici i se datoareaza în mare parte fiindcă ea l-a dus pe Gabi prima oară la trovanti.Diana este autoarea unui blog numit MunÈ›ii Buzăului - între mister È™i realitate.
Ce se poate spune in incheiere? Lumea trovantilor de la Ulmetu rămîne încă necunoscută, aprinzind imaginaÈ›ia celor ce îi călca hotarul. Cei ce au cercetat-o nu au reusit să explice stiintific formarea lor. Si poate ca tocmai lipsa unei astfel de explicaÈ›ii face trovantii È™i mai interesanti.
Toate fotografiile Adaugă un comentariu Înapoi
- Distribuie pe retelele sociale

Comentarii: 5
-
Edmunte
01 nov 2012 03:27:11
O tura plina de energie!
-
al.c
01 nov 2012 05:02:31
Apeciez demersul dv. si va urmaresc pe toate traseele.
-
Claudia
01 nov 2012 05:49:52
Foarte interesanti si trovantii de aici (ii stiam doar pe cei din judetul Valcea) si foarte reusite fotografiile.
-
bradu cornel
08 nov 2012 11:10:25
Interesant!
-
TOADER Calu
22 apr 2014 10:11:21
Porțiunea de teren din apropierea ( jud. Buzãu ) acolo unde se regãsesc acele FORME neindentificate putem afirma ,fãrã a geși cã ; Porțiunea de teren cu pricina e considerat ca , fiind un ” ALTAR ” în mini ( maxi ) de pe ” TERRA ”. Și cum în ALTAR Nu ! are voie ori ce ființã omeniascã sã intre. În Altarul TROVANȚILOR ,ființa omeneascã intrã ,Dar Nu ! are capacitatea de-a ,indentifica obiectele din teren .