Dolomiti, episodul 11: Epilog

Data publicării: 29 ian 2015

Odata cu excursia din masivul Rosengarten am incheiat excursia in Dolomiti. In continuare au urmat citeva zile mai relaxante petrecute in zona Pasului Stelvio, la Verona si la Venezia. Pina sa ajung in Dolomiti i-am stiut doar din poze. Realitatea a fost mult mai coplesitoare si a lasat in urma imagini si amintiri pe care nu le voi uita niciodata.

Cu ce am ramas dupa cele 9 zile petrecute in Dolomiti? Cu multe amintiri si mai ales cu multe premiere. La o trecere sumara in revista topul ar suna cam asa:

prima  urcare pe un virf ce depaseste 3000 de metri
prima urcare cu o telecabina moderna si cu teletomberonul :)
prima data pe un ghetar
prima data cind dimineata ne-a prins la peste 3200 de metri iar seara la 200 de metri
prima data pe un traseu usor de via ferata

Cea mai concreta amintire e colectia de stampile din vechiul pasaport expirat.
Sa ne intelegem bine: noi nu am facut nimic extraordinar in aceste zile petrecute in Dolomiti. Am facut trasee pentru oameni normali. Am cautat trasee pe care sa ne simtitm bine. Ceea ce am admirat la italieni a fost faptul ca au croit prin munti trasee pentru toata lumea. Va mai aduceti aminte de indicatorul cu carucior?

Dupa ce ai mers odata in Dolomiti, te intorci acasa cu gindul ca intr-o zi cu siguranta te vei intoarce. Dolomitii te fac sa privesti muntii altfel. Atitea verticale ingramadite intr-un spatiu relativ mic, lacuri, creste zimtate si inguste, norii ce invaluie crestele iti completeaza cunostintele si ofera noi sentimente legate de ceea ce inseamna de fapt muntele.

De asemenea trairile pe care le ai cind parcurgi potecile Dolomitilor sunt dintre cele mai diferite: uneori poti simti teama, alteori traseul te pune sa te concentrezi; uneori aparei oboseala,uzura  alteori te extaziezi la vederea unei creste, unei cabane sau unui lac. Insa de cele mai multe ori ceea ce simti este bucuria pura.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2023