În costumul tradițional de la Bran

Data publicării: 16 mar 2015

Portul tradiţional de la Bran cu greu mai poate fi admirat. Până acum l-am văzut doar la grupurile de dansatori ce participau la serbările din zonă, sau la nunţi. Un eveniment deosebit ne-a adus ocazia de a-l îmbrăca şi noi: sfinţirea Bisericii Adormirea Maicii DOmnului din Bran - Poarta, aceeaşi unde am avut şi nunta.

Părinţii Ramonei au scos de la naftalină portul tradiţional. Ea a avut costunatia completă, mie mi-au lipsit nişte pantaloni şi opincile. Iată ce a ieşit:
 


Poza cu camionul
 


Acasă
 


Nu suntem noi ușă de biserică, dar aici suntem în ușa bisericii
 


Bogdan cu mîndrele
 


Ramona și o mîndră..cam înghețată
 


Mindrele intre ele
 


Ramona
 


Cu mamaie
 
Ne-am simţit bine şi ne dorim să ne îmbrăcăm aşa mai des. Sper că până data viitoare să îmi fac şi nişte pantaloni.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole

Comentarii: 6

 • Ana-Maria Moise

  16 mar 2015 11:35:43

  Oameni frumosi ce poarta costume frumoase! Bravo!

 • Ciocanel Emilia

  16 mar 2015 12:18:42

  Foarte frumos! Va sta foarte bine. Cata munca, migala si daruire ca sa creezi un astfel de costum! Bine ca la voi in zona s-a trezit din nou dorinta de a fi imbracati astfel la evenimentele importante ale comunitatii... (Si in Maramures se pastreaza acest frumos obicei, asa cum am vazut anul trecut). Poate ca intr-o zi vom deveni toti romanii mai atenti la valorile mostenite decat la cele importate!

 • Dumitru Stoica

  16 mar 2015 13:38:11

  Vazand-o pe Ramona astfel imbracata,in fotografii,mintea mi-a fugit la....Regina Maria! Astept fotografiile urmatoare in care Ramona sa nu imbrace acea helanca(acea bluza cu guler inalt) pe sub camasa/iie si cu incaltari din zona Bran.Altfel,am fost foarte placut surprins de frumusetea ansamblului port popular-purtatoare de costum popular(de altfel ati aratat foarte bine si in portul osenesc). Astept fotografiile urmatoare pentru a fi surprins de intregul costum barbatesc!

 • maria obarse

  17 mar 2015 02:22:01

  Sa nu uitam ca "vesnicia s-a nascut la sat",iar intoarcerea la origini e binevenita oricand. Important este sa nu ne rusinam cu originea noastra,oricat de modesta ar fi aceasta. Cat privesc personajele din poze,cu exceptia lipsei "cioarecilor"traditionali,pentru actorul principal,nu putem decat sa le admiram,sunteti ca "dacii" de pe Columna lui Traian de la Roma. "Mamaia"face toti banii!! Excelent!Felicitari si mai asteptam. Va multumim.

 • Lipan Ioana

  21 dec 2016 14:21:45

  Cautând pe Internet costumul popular de Bran, am fost plăcut surprinsă să văd pozele voastre frumoase. Am avut bucuria să îmbrac și eu costumul mamei mele tot cu ocazia sfințirii Bisericii din Sohodol în 2013 și acum mă pregătesc să-l îmbrac din nou la Crăciunul care se apropie. Sper să mai postați astfel de poze dragi celor ce iubesc plaiurile natale.

 • Bogdan

  31 ian 2017 12:24:40

  Da, ne place sa purtam straie populare. Se pare ca ne sta bine.

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024