In costumul traditional de la Bran

Data publicării: 16 mar 2015

Portul traditional de la Bran cu greu mai poate fi admirat. Pina acum l-am vazut doar la grupurile de dansatori ce participau la serbarile din zona, sau la nunti. Un eveniment deosebit ne-a adus ocazia de a-l imbraca si noi: sfintirea Bisericii Adormirea Maicii DOmnului din Bran - Poarta, aceeasi unde am avut si nunta.
 
Parintii Ramonei au scos de la naftalina portul traditional. Ea a avut costunatia completa, mie mi-au lipsit niste pantaloni si opincile. Iata ce a iesit:
 


Poza cu camionul
 


Acasa
 


Nu suntem noi usa biserica, dar aici suntem in usa bisericii
 


Bogdan cu mindrele
 


Ramona si o mindra..cam inghetata
 


Mindrele intre ele
 


Ramona
 


Cu mamaie
 
Ne-am simtit bine si ne dorim sa ne imbracam asa mai des. Sper ca pina data viitoare sa imi fac si niste pantaloni.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole

Comentarii: 6

 • Ana-Maria Moise

  16 mar 2015 11:35:43

  Oameni frumosi ce poarta costume frumoase! Bravo!

 • Ciocanel Emilia

  16 mar 2015 12:18:42

  Foarte frumos! Va sta foarte bine. Cata munca, migala si daruire ca sa creezi un astfel de costum! Bine ca la voi in zona s-a trezit din nou dorinta de a fi imbracati astfel la evenimentele importante ale comunitatii... (Si in Maramures se pastreaza acest frumos obicei, asa cum am vazut anul trecut). Poate ca intr-o zi vom deveni toti romanii mai atenti la valorile mostenite decat la cele importate!

 • Dumitru Stoica

  16 mar 2015 13:38:11

  Vazand-o pe Ramona astfel imbracata,in fotografii,mintea mi-a fugit la....Regina Maria! Astept fotografiile urmatoare in care Ramona sa nu imbrace acea helanca(acea bluza cu guler inalt) pe sub camasa/iie si cu incaltari din zona Bran.Altfel,am fost foarte placut surprins de frumusetea ansamblului port popular-purtatoare de costum popular(de altfel ati aratat foarte bine si in portul osenesc). Astept fotografiile urmatoare pentru a fi surprins de intregul costum barbatesc!

 • maria obarse

  17 mar 2015 02:22:01

  Sa nu uitam ca "vesnicia s-a nascut la sat",iar intoarcerea la origini e binevenita oricand. Important este sa nu ne rusinam cu originea noastra,oricat de modesta ar fi aceasta. Cat privesc personajele din poze,cu exceptia lipsei "cioarecilor"traditionali,pentru actorul principal,nu putem decat sa le admiram,sunteti ca "dacii" de pe Columna lui Traian de la Roma. "Mamaia"face toti banii!! Excelent!Felicitari si mai asteptam. Va multumim.

 • Lipan Ioana

  21 dec 2016 14:21:45

  Cautând pe Internet costumul popular de Bran, am fost plăcut surprinsă să văd pozele voastre frumoase. Am avut bucuria să îmbrac și eu costumul mamei mele tot cu ocazia sfințirii Bisericii din Sohodol în 2013 și acum mă pregătesc să-l îmbrac din nou la Crăciunul care se apropie. Sper să mai postați astfel de poze dragi celor ce iubesc plaiurile natale.

 • Bogdan

  31 ian 2017 12:24:40

  Da, ne place sa purtam straie populare. Se pare ca ne sta bine.

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2023