Tunelul Dragostei

Data publicării: 11 nov 2016

De citiva ani, am tot vazut pe Internet citeva poze frumoase cu un culoar de vegetatie creat in jurul unei cai ferate. Pozele aratau magnific. Locul respectiv era numit Tunelul Dragostei sau Tunelul Iubirii si de cele mai multe ori se spunea ca se gaseste in Ucraina.


Ei bine, cert este ca avem un astfel de Tunel al Dragostei si in Romania. In plus, acesta se gaseste si apropiere de soseaua Hateg - Caransebes, asadar este usor accesibil. Iar mai nou exista chiar si un indicator care sa te indrume in locul cu pricina.


Daca in Ucraina respectivul tunel este inca circulat de trenuri, la noi situatia este cu totul diferita. Tunelul romanesc s-a dezvoltat de-a lungul caii ferate Caransebes - Boutar care a fost abandonata de multi ani. Vegetatia de pe margine s-a tot dezvoltat si treptat a ajuns ca plantele de pe cele doua partii ale caii ferate sa se uneasca formand astfel un veritabil tunel.


Bineinteles, perioada de apogeu a acestui fenomen este primavara cind verdele pune stapinire pe intreaga natura. Intimplarea a facut ca noi sa vizitam toamna acest Tunel al Dragostei insa fara indoiala impactul emotional a fost acelasi.


Din pacate locul pare a se degrada. In mijlocul caii ferate au inceput sa creasca tot felul de maracini iar odata cu trecerea anilor, tunelul se va transforma intr-un zid vegetal.


In buna traditie romaneasca, acest fenomen nu este exploatat deloc, si nici macar intretinut. Si daca autoritatile locale duc lipsa de idei, vin eu cu una: pe calea ferata respectiva se pot organiza mici calatorii cu trenul pentru turisti. In felul asta se pot obtine ceva bani si se poate curata calea ferata de maracini. De asemenea ar mai exista si avantajul intretinerii caii ferate in stare de functionare.


Dar pina aici, destul cu vorba, hai sa va arat si niste imagini.

 


In final va recomand ca, daca va aflati in zona, intre Caransebes si Otelu Rosu, sa va rupeti vreo jumatate de ora ca sa priviti minunea.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2022