Muzeul Motocicletelor din Horodnic de Jos

Data publicării: 19 sep 2022

Click aici pentru a vedea galeria completă de fotografii

Expo Moto Bucovina este un adevărat muzeu dedicat motocicletelor. Se găsește lîngă Rădăuți, în satul Horodnic de Jos. Am aflat despre acest loc la o emisiune transmisă de Radio România Actualități. De atunci și pînă am și ajuns aici au trecut cîțiva ani.

Nu e greu de găsit locul expoziției. În fața lui este o parcare mare în care se găsește un avion. Expoziția este găzduit de o hală de mari dimensiuni. Cu toate acestea, în timp, numărul exponatelor a crescut în așa mare măsură încît a fost nevoie ca motocicletele mai ușoare să fie atîrnate de tavan.

Expomoto Bucovina este una din puținele colecții de motociclete din Europa de Est. Dar ceea ce este cu adevărat de apreciat este faptul că toate motocicletele expuse sunt complet funcționale. Și sunt de ordinul sutelor. Ele au fost grupate după țara de proveniență, de la cele din fostul spațiu comunist la cele occidentale. 

Aici sunt diverse modele de motociclete din anii 1920, din al doilea război mondial și din zilele noastre, fabricate în fostele țări socialiste ca URSS, Cehoslovacia, RDG, Ungaria și bineînțeles România. Diverse modele de Mobra, Carpați, Jawa, CZ, MZ, Ural, Danuvia stau laolaltă cu cele ale mărcilor din spațiul capitalist ca Triumph, BSA, Simpson, BMW, Norton, Harley Davidson, Honda, Kawasaki, Yamaha.

În expoziție își fac o mașină Ford Mustang dar și o caleașcă. De asemenea puteți admira o colecție numeroasă de machetuțe și jucării. Vedeta este o motocicletă ce levitează pe o pernă magnetică. 
 

Pe un perete este o pictură de mari dimensiuni ce reprezintă cumva dualitatea firii motocicliștilor. Cei precauți au alături de ei pe șa un înger. Cei teribiliști sunt împinși de la spate de un diavol.Personal m-au impresionat motocicletele cu ataș, o raritate în zilele noastre. În zilele copilăriei mele erau o prezență obișnuită. Apoi m-au plăcut modelele americane, au o eleganță anume. Poate de aceea apar atît de des în filme.Intrarea este gratuită.

Galeria foto completă o găsiți aici:

https://fotoromania.bogdanbalaban.ro/indexgal.php?cat=Parcuri&gal=Expo%20Moto%20Bucovina%20-24-08-2022

 

Toate fotografiile Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024