La cărat în Piatra Mare - acțiunea nr. 2

Data publicării: 01 mar 2010

Click aici pentru a vedea galeria completă de fotografii

A doua acţiune de transport materiale la Cabana Piatra Mare din anul 2010 a fost programată la 27 februarie. Am plecat dimineaţa la 8:30 de la Dîmbu Morii, dar spre deosebire de actiunea din 30 ianuarie, treaba s-a desfășurat mai ușor. Vremea a fost închisă, am trăit mereu cu amenințarea ploii, însă pîna la urma am scăpat neudați.


Au fost de transportat următoarele:
- 7 plăci osb cu câte un pachet de vată bazaltică pe fiecare placă
- 8 pachete de vată pentru izolat
- un tablou electric
- 100m de cablu pentru instalaţia electrică
- diverse provizii pentru cabană

Plăcile erau destul de mari, 2x1,2 m însă pentru transport au fost prinşi nişte lați astfel încât să poată fi duşi cu uşurinţă pe umeri. Pe unele din aceste plăci au fost prinse şi pachetele de vată. Altele au fost împachetate grupat şi puse pe cadru metalic.


Ca de obicei s-a ales traseul cel mai uşor de urcare, Drumul Familiar, marcat cu banda roşie.

De această dată am avut mai puţini participanţi şi ne-am aflat în situaţia de a nu avea pregătiţi oameni de schimb. De aceea drumul a durat ceva mai mult, am făcut multe pauze. Am fost inspirat să iau ceai cald, la termos.


În prima parte a drumului nu am avut parte de zăpadă. Cam înainte de intersecţia cu drumul din Prăpastia Urşilor drumul a început să fie acoperit cu gheaţă şi mai apoi cu zăpadă.  Poteca era însă bine bătătorită, zăpada destul de tare astfel încât nu ne-a creat probleme la înaintare. Vremea a ţinut cu noi în sensul că nu a plouat.  A nins frumos, în câteva reprize intense.


Toată acţiunea a durat puţin peste 4 ore, iar participanţii au fost răsplătiți cu câte o ciorbă bună, fierbinte, a la Piatra Mare. Cunoscătorii ştiu despre ce vorbesc.

Drumul la vale este mult mai simplu şi e pigmentat cu pauze de fotografie în Poiana Livezii şi balconul aflat deasupra Prăpastiei Urşilor, unde avem supriza de a vedea câteva flori care probabil acum sunt deschise.


Cam asta fost. Vor mai urma şi alte astfel de acţiuni întrucât cabana va intra într-un proces de renovare de la primăvară. Şi am convingerea că prietenii Pietrei Mari vor fi din nou la datorie.

În numele cabanierilor le mulţumesc tuturor celor care au participat la această acţiune.

Un film realizat de Laci Gaspar găsiţi aici:
 
O suită de poze, realizate tot de Laci Gaspar găsiți aici:
 
 
 

Toate fotografiile Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024