La cărat in Piatra Mare - acțiunea nr. 4

Data publicării: 25 apr 2010

În 17 aprilie 2010 a fost programată o nouă acţiune legată de cabana Piatră Mare care a constat în transportul unor materiale sus, la platoul aflat în vecinătatea Șurii de Piatră. Ca de obicei ne-am strâns la Dimbu Morii la ora 8:30 cu chef de muncă, plimbare şi exerciţii fizice.


Vremea a fost destul de închisă, am trăit mereu cu ameninţarea ploii, însă până la urmă am scăpat neudati. Ba chiar în unele momente ne-am bucurat şi de puţin soare.


Din nefericire de data asta am fost foarte puţini, doar 7 participanţi. Aşadar nu am reuşit să ducem prea multe lucruri sus.

Ne lăudăm cu următoarele:
3 plăci osb cu câte un pachet de vată minerală pe fiecare placă
2 pachete de vată pentru izolat.

Jos au mai rămas destule materiale urmează să se mai organizeze şi alte acţiuni pentru cărat.

Plăcile OSB sunt destul de mari, 2x1,2 m. Băieţii au făcut treabă bună şi prins nişte lati astfel încât să poată fi duşi cu uşurinţă pe umeri. Pe placi am instalat câte un pachet de vată minerală. Altele două astfel de pachete au fost grupate şi puse pe cadru metalic.


În prima parte a drumului nu am avut parte de zăpadă. Abia undeva după intersecţia cu drumul din Prăpastia Urşilor drumul a început să fie acoperit cu zăpadă şi gheaţă.  Poteca era însă bine bătătorită, zăpada destul de tare astfel încât nu ne-a creat probleme la înaintare.


Am ajuns cu bine la Cabana Piatra Mare după aproape 4 ore şi am fost primiţi cum se cuvine, cu o ciorbă fierbinte a naibii de bună.


La coborâre am variat uşor traseul şi am coborât pe la Prăpastia Urşilor.

În numele cabanierilor le mulţumesc tuturor celor care au participat la această acţiune.

Fotografii: Claudia şi Adrian Stir

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024