Plimbare de iarna - de Ciprian Cernat

Data publicării: 21 feb 2007

Este 8 dimineata, somnul imi lipeste inca genele iar eu sunt ca de obicei in intarziere... Ajuns in statia de autobuz constat ca nu e nimeni pe acolo... clar, a plecat. II dau telefon lui Bogdan : "Nu voi ajunge la tren.. :(". Dar ingerul meu face ore suplimentare azi si in orice caz e mult mai treaz decat mine, astfel incat, cateva minute mai tarziu, sunt depus in fata garii de un prieten care are examen azi.  

 

Personalul, catarca buna de toate a montaniarzilor isi face aparitia (or fi dormind si angajatii garii?? N-am auzit sa fii anuntat trenul :O ). Ne gasim repede doua locuri si incepem sa facem, mai de voie mai de nevoie.. strip-tease... Unde-s trenurile de alta data in care te straduiai ore intregi sa deslusesti vre-un dragon in figurile desenate de gheata pe geam ;;) . Cateva minute mai tarziu trenul isi incepe urcarea lenesa si pe geam se joaca de-a v-ati ascunselea, superbi, muntii (Piatra Mare si Postovaru). Ne reamintim ca anul trecut pe vremea asta zapada era zdravana (o sa inotam oare prin noroaie??).
In Predeal revenim repede la sentimente mai bune... este frig de-ngheata pietrele si un vant care face sa apara repede de tot din fundul rucsacului o caciula uitata din cine ce stie ce tura (clar, ingerul meu pazitor e in toane foarte bune...). Bucegiul pare a fi in ceata si ne punem pentru cateva secunde problema de a schimba traseul. Mai mult din lene (din partea mea... Bogdan ar fi trebuit sa faca cumparaturi..=)) ) pastram traseul si ne promitem o ciorba la Diham.

 

Plecam in pas voinic spre Paraul rece. "Admiram" stilul deosebit al zonei (a se citi "superbele" vile rasarite pe marginea soselei) si ajungem dupa o juma de ora la indicatorul ce ne indreapta pasii spre cabana Steaua (Forban). Zapada este tare, nu avem nevoie de parazapezi, asa ca nu mai pierdem timpul cu echipari suplimentare. Facem o strategie inteleapta de trecere a paraului, strategie care ne arunca direct in apa rece :D. Avem ghete bune si suntem rapizi asa ca scapam cu pagube minore. Urcam alert si fara prea multe pauze, asa incat frigul nu e mai deranjeaza (iarasi strip-tease, Bogdan renuta la geaca si imbraca polarul, mie mi-e mult prea lene..). Urcarea nu este prea grea, asa ca nu prea facem pauze.

 

Odata ajunsi la izvorul de performante al marii echipe de la Sevilla (86), renuntam la a mai continua pe poteca direct spre Diham, continuam pe drumul forestier (mai lung un pic, dar ne va dezvalui ochilor oaresce imagini facute sa gadile sufletul :P)> Bogdan intra in functiune si aparatul foto e pus pe foc automat. In ceea ce ma priveste ritmul mai lent si vantul care spulbera din cand in cand zapada ma face sa ma felicit ca am ramas imbracat.

 

La Diham, o gasca de adolescenti fac un zgomot asurzitor. Stam pentru o clipa sa ne uitam la ei (o fii zapada mare si frig in cabana??? toti se prezinta in echipament de Himalaya.. >:) ). Cerem o ciorba fiecare. A mea este usor cam chioara (nu limpede dar... :( ) in schimb ciorba de burta a lui Bogdan pare a fi mai consistenta. Plec usor cam infometat si ma felicit pentru cele 3 sandwich-uri din rucsac. E deja spre ora pranzului zapada nu mai are taria de azi dimineata, dar parazapezile raman in rucsac. Drumul spre Pichetul rosu ne ofera un imens spectacol al naturii : ceata se joaca prin padure si acopera si descopera varfurile inzapazite.

 

La Pichetul Rosu refuz categoric drumul prin Poiana izvoarelor asa ca inotam drumul pana la Caminul alpin. Doua ore jumate de mers zdravan ne depun totusi in gara din Busteni, mult inainte de venirea trenului. Ingerul meu a obosit ("Cine se trezeste devreme, oboseste repede" >:) ). Trenul este "usor" mizer, iar dinspre un vecin consumator de seminte rasuna destul de distinct niscaiva manele. (.. incepe o noua saptamana...).  
 
Traseu:
Predeal - Diham - Pichetul Rosu - Poiana Costilei - Caminul Alpin Busteni (18.2.2007)

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2023