Valea Berii de 1 Mai

Data publicării: 01 mai 2008

De 1 Mai muncitoresc am efectuat o tura faina pe Zaganu. Am urcat prin Cheia, am parcurs Culmea Gropsoare. Cind venivremea sa hotarim pe unde se va face coborirea am stat si am chibzuit putin..

In ultima vreme circulau pe Internet tot felul de vesti privind Valea Berii. Prin inabuarie vazusem ca se incepusera lucrarile pentru o noua fabrica de imbuteliat ape minerale. Anul trecut, prin septembrie, constatam ca drumul forestier Valea Berii - Fosta Cabana Ciucas incepe sa sufere transformari.

Recent am auzit ca drumul se reface intrucit se va reface si Cabana Ciucas. Prin zona umbla vorba ca s-ar face un soi de hotel cu 3 nivele si mansarda. Tot recent am vazut si o poza cu santierul de pe Valea Berii.

Asa ca, minati de curiozitate, hotarim sa coborim prin Valea Berii, chiar daca masina noastra e linga Manastirea Cheia.

Iata ce am gasit. Imediat ce am ajuns la drumul forestier..am dat de niste noroaie mari. Regret ca nu am facut poze aici insa riscam sa alunec cu tot cu aparat. In oartea superiaora a drumului am intilnit un buldozer care lucra din plin.


Dar..hai sa vedem ce am gasit:

-noroaie batute cu buldozerul
- maluri rupte, copaci cu radacini taiate
- maluri ce stau sa se prabuseasca- pe masura ce coborim noroaiele incep sa dispara
 
- ajungem la Fintina N. Ioan..
 - oamenii isi spala incaltamintea de noroi; din fericire se poate bea apa cu incredere- urme de jeep prin noroi- urme de camion de mare tonaj..- pe aici pleaca padurile Ciuasului..- cineva s-a jucat cu boldozerul si pe aici..chiar daca nu e drum..- un inceput de cariera? nu am mai remarcat pina acum aceasta zona


- vechea cariera de nisip..
- care e de nerecunoscut- brad cazut- cariera s-a adicit considerabil..- o cadere mica de apa..la intrarea in cariera de nisip


- un alt bradut mort..- gura mincatorului de munti, abandonata in padure


- materiale depozitate in Poiana Berii- excavator- masini si fum- fumul..e de la focul deschis si nesupravegheat- festivalul noroaielor- urme adinci in pajiste..- santierul de la viitoarea fabrica de imbuteliat apa minerala- casuta pentru pasarele..cine o va mai locui si cine va mai cinta aici?


- munca e in toi..ca doar e Ziua Muncii- excavator..asta parca arata mai agresiv- lucrari..structuri- Piriul Berii- vorbe in vint...


Asa arata Valea Berii la data de 1 mai 2008.Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2022