Site de cautare a traseelor montane

Data publicării: 31 iul 2008

Am primit intr-o dimineata un mesaj pe mail care anunta deschiderea unui site internet avind ca obiect de activitate traseele montane marcate. Site-ul se numeste www.infomont.info

Redau mai jos mesajul original:

Dragi prieteni ai muntelui,

Vă invităm să vizitaţi site-ul www.infomont.info si să ne scrieţi părerea
voastră despre această iniţiativă. Infomont vrea să fie un motor de căutare pentru trasee montane, care să centralizeze ct mai multe descrieri de trasee şi puncte turistice montane n primul rnd din Romnia şi mai apoi, dacă iniţiativa are succes, din ntreaga lume. De asemenea, descrierile ar fi disponibile n cteva limbi de circulaţie internaţională pentru ca motorul de căutare să poată fi folosit şi de turiştii străini.


Informaţiile privind traseele şi punctele montane sunt scrise de echipa *Infomont*, de colaboratori externi sau sunt preluate din *Andrei Beleaua Ghid Turistic, Munţii Făgăraş* şi *Val.Bălăceanu, Hedda Cristea Făgăraş *şi de pe site-urile cabanelor descrise. Autorul fiecărei descrieri este menţionat la finalul acesteia. Fiindcă este de dorit ca aceste informaţii să fie de actualitate, toţi iubitorii de drumeţii, care observă că anumite date nu mai sunt valabile, sunt invitaţi să ne trimită o modificare a descrierii.

Descrierea va fi publicată cu numele lor ca autori ai textelor, drepturile
de autor aparţinndu-le n totalitate. n prezent sunt introduse doar descrieri pentru zona montană Făgăraş şi partial pentru Bucegi, dar sperăm să colaborăm cu ct mai muţi cunoscători de trasee montane pentru a extinde informaţiile disponibile. Sperăm ca *Infomont* să fie un site interactiv n care descrierile traseelor să fie ct mai actuale. Drepturile de autor aparţin autorului fiecărei descrieri.


Aşteptăm ct mai mulţi colaboratori pentru actualizarea descrierilor existente şi pentru completarea bazei de date cu noi descrieri pentru zonele montane neacoperite ncă de Infomont.


Toate potenţialele venituri obţinute din publicitate de echipa *Infomont*vor fi utilizate pentru finanţarea unor proiecte ale cluburilor şi asociaţiilor montane din Romnia. Proiectele vor fi alese n urma unui
concurs/licitaţii la care pot participa toate cluburile şi asociaţiile montane care doresc din Romnia. Demararea unei etape de finanţare va fi iniţiată la cumularea unei sume suficiente pentru realizarea unui proiect.

Echipa *Infomont* ar dori să poată finanţa proiecte de educare a copiilor n spiritul respectului faţă de munte, nţelegerii problemei deşeurilor aruncate pe munte, etc. Strngerea veniturilor din publicitatea de pe site şi acordarea finanţărilor proiectelor se vor desfăşura n condiţii de transparenţă totală prin publicarea tuturor informaţiilor n secţiunea site-ului numită Transparenţă http://infomont.info/GeneralInfo/transparency.aspx

Astfel, obiectivul *Infomont * este de a fi un site care să centralizeze descrierile traseelor şi punctelor montane, devenind util pentru turişti şi, n acelaşi timp, să susţină prin veniturile realizate activităţile de educaţie ecologică ale cluburilor şi asociaţiilor montane. Vă mulţumim că aţi citit e-mail-ul nostru şi dacă doriţi să colaboraţi cu noi la dezvoltarea Infomont puteţi să ne contactaţi la mail contact@infomont.info, sau pe site la sectiunea Contact http://infomont.info/Contact/Default.aspx ,   tel. 0726.329.594 (Adi Bolboacă). De asemenea, am fi ncntaţi să aflăm părerea voastră despre Infomont. De aceea, aşteptăm critici, sugestii, sfaturi şi poate laude pe aceeaşi adresă de e-mail.

Echipa Infomont

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2022