Reuniunea de Alpinism-Ampoiţa 2009

Data publicării: 11 sep 2009

Reuniunea anuală de alpinism şi escaladă a asociaţiei Trăscău Corp Zlatna este la a VI-a ediţie şi va avea loc în perimetrul rezervaţiei Calcarele de la Ampoița, Judeţul Alba, Munţii Trăscău în perioada 26-27 septembrie 2009.

Manifestarea se vrea o reuniune a tuturor alpiniştilor din zona Judeţului Alba şi a judeţelor limitrofe, dar este deschisă şi pentru alpiniştii din alte zone. În paralel cu reuniunea, ca în fiecare an, se va desfăşura şi un curs de iniţiere în alpinism şi escaladă.

Rezervaţia aflată în custodia asociaţiei este situată în partea dreaptă a Ampoiului, la 11 km dinspre Alba Iulia. Cunoscute şi sub denumirile de Pietrele Gomnuşei, Pietrele de la Ampoiţa, Pietrele lui Bocioaca, Stogurile Popii, rezervaţia este formată din trei blocuri calcaroase cu înălţime cuprinsă între 10-50 m, şi este situată pe Valea Ampoiţei la 800 m de la intrarea în satul Ampoiţa, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna. În prezent există aici peste 70 trasee de escaladă echipate la nivel internaţional.

Este una dintre cele mă renumite zone de practicare a escaladei sportive din Transilvania, şi chiar din ţară. Posibilităţi de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Câmpeni - Oradea, din autogară; tren Alba Iulia - Zlatna cu oprire în halta Ampoiţa, autostop de la ieşirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).

Pentru informaţii pentru schiţa traseelor de alpinism şi escaladă, accesaţi www.trascaucorp.ro, la secţiunea alpinism Escalada sportivă în România, Valea Ampoiului-Cheile Cetii sau din cartea Munții Apuseni - Ghidul traseelor de Escaladă. Alte detalii la Dan Anghel, dnanghel@yahoo.com, telefon: 0745-583887 sau la Adrian Puiuleţ, telefon 0745-306805.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024