Tura de anduranță Teleki Samu în Munții Gurghiului

Data publicării: 08 sep 2010

Societatea Carpatină Ardeleană Filiala Tîrgu Mureş organizează pe data de 18-19 septembrie 2010 a IV-a ediţie a concursului Tura de anduranţă Teleki Samu in Munţii Gurghiului, pe distanţe de 20, 40 şi 60 km.

Punctul de pornire, respectiv punctul de sosire este în satul Glăjărie (com. Gurghiu) judeţul Mureş. Concursul constă în parcurgerea la timp a unor trasee montane cu diferite nivele de dificultate în munţii Gurghiului. Pornind din satul Glăjărie participanţii pot opta pentru trei variante: unul de 20 de km cu diferenţă de nivel de 880 metri, unul de 40 de km cu diferenţă de nivel de 1400m şi unul de 60 de km cu diferenţă de nivel de 2100 metri. La pornire fiecare concurent primeşte harta a traseului şi o foaie de concurs în care sunt menţionate punctele de control şi o scurtă descriere a traseului.

Pe parcursul traseelor sunt stabilite puncte de control, pe care concurentul trebuie să le atingă. Arbitrul din punctul de contol consemnează pe foaia de concurs timpul de trecere. Fiecare concurent porneşte individual după ce s-a prezentat la arbitrul de pornire şi încearcă să parcurgă traseul ales în cel mai scurt timp. La sosire este stabilit timpul parcurs şi în funcţie de acest rezultat se configurează lista cîştigătorilor. Sunt premiaţi primii trei concurenţi în fiecare categorie (femei, bărbaţi, juniori). La pornire fiecare participant primeşte un pachet de dulciuri, şi ceai fierbinte, iar la sosire concurenţii sînt aşteptaţi cu măncare caldă şi indiferent de rezultat fiecare concurent primeşte o diplomă de participare.

Programul concursului:

Vineri (17 sept): ora18.00 primirea participanţiilor, cazarea concurenţilor în corturi proprii, în sală de sport, sau la familii din sat (cu inţelegere prealabila), întrunire cu cei prezenţi.

Sambată (18 sept): dimineaţa între orele 6.00 şi 9.00 pornirea concurenţiilor, seara la ora 22.00 premierea participanţiilor şi masa festivă.

Durata de parcurgere a traseelor trebuie să se încadreze între 9 şi 16 ore, funcţie de kilometrii parcurşi.

Duminică (19 sept): cei care nu se grăbesc acasă sunt invitaţi să viziteze castelul si parcul dendrologic din Gurghiu, precum şi stejarii seculari din Rezervaţia Naturală Pădurea Mociar.

Taxa de participare: 20 RON.

Elevii, studenţii respectiv membrii SCA: 10 RON (obligatoriu trebuie să prezinte carnetul de elev/student, sau de membru SCA). Membrii oricărei asociaţii de turism sau de protecţia naturii din Romînia beneficiază de o reducere de 10% (obligatoriu trebuie să prezinte carnetul de membru).

Modalitaţi de cazare: in corturi proprii sau sala de sport al şcolii din Glăjărie (5 ron/ noapte, rugăm participanţii să aducă saltele de camping sau izoprenuri)

Pentru siguranţa participantilor va fi prezent o echipă a serviciului Salvamont Mureş.

Modalitaţi de acces:

Tîrgu Mureş -> Reghin -> Valea Gurghiului-> Gurghiu -> Caşva -> Glăjărie

Informatii suplimentare:
www.ekemvh.ro t
telefon: +40-745405133 (Pînczîl Tibor, tpanczel@gmail.com)
telefon: +40-742-132911 (Dîsa Lîszlî).

Vă aşteptăm cu drag!

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole
Nu exista comentarii

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024