Cum am devenit tată. A doua oară.

Data publicării: 10 iul 2018

Poate că titlul e cam ambigu dar descrie cel mai bine prin ceea ce am trecut la nașterea copilului nostru cu numărul 2.

Intro:
Data stelară: 07 aprilie 2018
Este ziua de Paşti. Suntem departe de casă, în Slovacia. Facem o plimbare ușoară însă Ramona nu se simte bine, are dureri.

Următorul control ne-a adus însă vești bune. Copilul este mai mult decât ok, este bine dezvoltat. Practic vorbele medicului au fost astea:

- Copilul este foarte bine. Nu am ce să îi găsesc.

La începutul lui mai o verificare ne-a cam băgat în sperieți. Colul uterin era scurt așadar există pericolul real al unei nașteri premature.

Ni s-a recomandat să evităm obiectele care produc vibrații, zgomote și mai ales să reducem cât se poate de mult deplasările cu mașina. De asemenea Ramona a primit tratament.

În următoarele luni am stat cât se poate de cuminți.

Nici de data asta nu am vrut să știm dacă viitorul copil va fi băiat sau fată. Maria însa a tras concluzia cu multe luni în urmă:

- E băiat, nu e fetiță!!! Probabil or fi vorbit cumva îngerașii între ei.

A fost o perioadă stresantă, aşteptam cu nerăbdare să treacă ziua de 10 iunie când teoretic în caz de naştere nu ar mai fi fost prea multe riscuri.

Data stelară:12 iunie 2018
Ni s-a spus că momentul nașterii este aproape. Copilul e întors, colul uterin s-a deschis, aşadar evenimentul se poate întâmpla oricând. De data asta am fost mai bine pregătiţi. Am avut și hăinițe, am făcut și bagajul pentru maternitate.

Bebele însa nu vroia să iasă. Ramonei îi era rău mai tot timpul. Rău din ăla cu dureri și cu vomitat, dimineața, la prânz și joia. Mai pe scurt oricând.

Zilele treceau iar bebele nu părea că are de gând să îşi dorească să facem cunoştinţă. E foarte adevărat că era foarte activ. Poate nu mai încăpea şi de aceea se mişca într-un încercând să îşi găsească o poziţie cât mai confortabilă. Noi glumeam spunând că joacă tenis cu Simona Halep.

Data stelară: 04 iulie 2018

E seara, stăm în pat. Maria ne spune că vrea să îl vadă pe Sufleţel ( aşa i-am spus noi copilului nenăscut ), că e micuț, că vrea să vină la noi acasă. Bebele e tare vioi, când pun mâna pe burtă se mișcă energic. Se pregăteşte probabil pentru Wimbledon.


Data stelară: 05 iulie 2018
Pe la ora 2:30, noaptea, Ramona sare din pat.
- Simt o durere mare-mare în burtă. Se ridică în picioare.
- S-a rupt apa! Se apropie momentul.

Față de prima naștere, când copilul a venit aproape cu o lună mai repede şi când am fost luaţi total pe nepregătite, de data asta Ramona cam avea idee ce o aşteaptă. Își făcea griji că va fi copilul mai mare și că îl va naște greu.

Eu în schimb am fost mereu foarte optimist. Prima dată a născut uşor, a doua oară trebuia să fie şi mai uşor. Atâta doar ca mămica era cam speriată şi uşor intrată în panică.

După pregătirile necesare, pe la ora 3 am plecat spre maternitate. De data asta treaba a mers şnur, am prins toate semafoarele pe verde. E clar, iese!

Ajungem la maternitate. Ramona nu are dureri, este doar îngrijorată. Merge pe jos fără probleme la camera de gardă. Stă ceva vreme acolo că este consultată.

Între timp iese afară o fată tânără. E tare speriată. Mi-e milă tare de ea. Femeie singură, în toiul nopţii la maternitate, cu dureri. Sarcina are 33 de săptămâni aşadar nu e bine deloc dacă ar naşte. Ulterior am aflat că avea doar 15 ani şi că până la urmă a fost ok şi nu a născut.

Ramona se îmbrăca şi se pregăteşte de mers în camera de naşteri. De data asta merge pe jos, pe picioarele ei. Data trecută, cu Maria, a fost pusă şi dusă cu un scaun cu rotile.

Eu eram pregătit ca la nevoie să merg să asist şi eu la naştere. Doar ca decizia asta o ia medicul în cazul în care constată că mama poate naşte natural şi nu exista riscuri.

Pe la 3:30 mă duc acasă. Nu are rost să stau acolo că nu știu cât va dura. Și de va fi nevoie în 10-15 minute voi fi înapoi.

Ajung acasă, stau doar câteva minute.

La ora 4:08 mă sună Ramona. Îmi spune că e în sala de naşteri şi că are dureri mari. Mă rog să fie totul bine. E tot speriată dar îi spun că o să fie totul bine.

Mă duc la mine în camera unde am o poză cu mama mea, pe vremea când ea era copil. Îmi aduc aminte cât de greu m-a născut pe mine: de sâmbătă până luni, că aşa se nasc oamenii buni. Sigur o să o ajute pe Ramona cumva, de acolo de unde este ea, să nască repede şi uşor. Cel puţin la fel de uşor ca data trecută.

Ei bine pe la 4:45 primesc iarăşi telefon de la Ramona. Are o voce super liniştită şi mă anunţă că avem un băieţel de 3,61 kg şi 52 de cm. Aşadar este mărişor. Îi fac o poză și Mariei care doarme liniştită. Ca să îi arăt mai târziu ce făcea ea când s-a născut frate-său.

Cu ce doctor ai născut?
- Nu știu! Dacă vrei să îl vezi pe băiat, hai repede!

Sunt foarte surprins. Atunci când s-a născut Maria nici nu s-a pus problema că pot să văd nou-născutul. Iute ca gândul mă pun în maşină şi vin la maternitate. Sunt echipat corespunzător, iar o doamnă asistentă mă conduce.

Maternitatea din Braşov a fost renovată şi arată senzaţional. Aşa cum de fapt trebuie să arate orice spital. Curăţenie exemplară, ordine, lifturi moderne.

Mă apropii de sala unde se afla nou născuţii. E o cameră în care sunt vreo 10 copilaşi aşezaţi în nişte pătuţuri mici pe roţi. O doamnă tare drăguţă mi-l aduce pe băiat.

Băieţelul nostru este învelit în pături. Încă este cu părul ud. Are ochii deschişi şi văd că sunt albastru închis. Şi iarăşi interesant: are păr mult şi negru.

Ceea ce simt în aceste momente e doar uşurare. Bine că s-a terminat extrem repede şi ca Ramona şi copilul sunt ok.

Suntem fericiţi. De astăzi încolo vom intra într-o altă etapă din viaţa noastră. Vom avea de crescut doi copii frumoşi şi speram să facem treabă bună şi să îi ajutăm să devină nişte adulţi responsabili şi pe picioarele lor.

Şi la final trebuie să mulţumim pentru tot doamnelor Dr. Dana Sebesian şi Roxana Sebesian pentru tot ajutorul dat pe parcursul sarcinii. Şi bineînţeles doamnei Dr. Grecu, cea care a făcut livrarea.

Pe băiețelul nostru îl cheamă George.

 

Din aceeași categorie:

Cum am devenit tată de fată.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole

Comentarii: 1

  • Daniel Vasilciu

    03 aug 2018 09:52:48

    Felicitari Bogdan/Ramona! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati impreuna!

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024