Parcul Zoologic Brașov

Data publicării: 27 mai 2009

Parcul Zoologic Braşov este poate unul din primele locuri vizitate. Am venit aici adus de părinţi pentru a vedea pe viu animalele pe care le învăţasem din pozele apărute prin cărţi. A fost şi a rămas unul din locurile în care mă simt foarte bine. Deşi nu se poate compara cu grădinile zoologice ale occidentului, spaţiul a suferit unele modificări în ultimii ani ceea ce a permis că unii dintre locatari să beneficize de un spaţiu substanţial mărit.

Când eram mic ţin minte că erau mult mai multe animale. Astăzi, cele rămase vă pot oferi momente interesante. Vă invit să vizionaţi o colecţie de fotografii realizate la Grădina Zoologică din Braşov.

Vedetele incontestabile au fost întotdeauna urşii. I-am surprins în ipostaze diverse.

Jucăuşi


Leneși


Puși pe hîrjoană


Atenți


Distrîndu-se


La scăldat

 

Acum câţiva ani populaţia de lei a crescut. La Zoo Braşov s-au născut pui de leu în captivitate. Şi ei au devenit instantaneu vedete. Între timp au crescut.

Împerechere cu lei


Ritualul este destul de...sălbatic.


În rest leii sunt foarte sobri


Sau foarte leneși

 

Tigrii sunt de o frumuseţe rară. De multe ori i-am surprins fugărindu-se şi jucându-se prin pădurea ce le-a fost destinate.

Avem şi un loc special pentru animale care au nevoie de căldură: ţestoase, şerpi, papagali, canari, zebruțe australiene( astea sunt tot păsări ).


Una bucata șarpe


Păsările de apă au un spațiu imens, acoperit de o plasă. Bineînțeles, au și un lac unde se bălăcesc.

Rațe la pescuit


Oare la cine au venit berzele?


Eleganta lebadă neagrăCelelalte păsări nu sunt aşa privilegiate: găinile şi cocoşii de rasă, porumbeii, fazanii, păunii au parte de spaţiu mai mic. Sunt frumoşi cu toţii însă mai dificil de fotografiat prin plasă deasă de sârmă.

Avem şi păsări Emu, mai pe româneşte una din speciile de struţ.

Alţi locatari: pavianul


Iepurașii


Parcul Zoologic Braşov este un loc agreabil de petrecut timpul liber. Respectaţi animalele, priviţi-le fără a le deranja. Ultima vizită am făcut-o în martie 2009. Biletul costă 2,50 lei.

Adaugă un comentariu Înapoi

Abonare RSS Articole Abonare la articole

Comentarii: 1

  • Rebeca Rebecutza

    30 iun 2011 07:04:42

    Imaginile suunt foarte frumoase mai ales cele cu lei!

Adăugati un comentariu

Citește și alte articole:

Bogdan Balaban - © Copyright 2006 - 2024