Următorul loc de cazare este în micul sat Liri aflat în partea de sud a Peninsulei Pelion. Urma să stăm aici 7 nopți. Ajungem la Liri pe un drum întortocheat, cu urcări și coborîri zdravene.
Înainte de intrarea în sat drumul este stricat, nu mai este asfalt.
Citeste tot..
Cînd vine vorba de un concediu la mare evident că prima opțiune e Grecia. Copiii așteptau cu nerăbdare zilele de bălăceală așa că ne-am pus pe căutat informații.
În anul 2022 am petrecut cîteva zile în Peninsula Pelion și am fost atunci foarte încîntați de ceea ce am văzut.
Citeste tot..
Am lăsat ceea ce a fost cel mai frumos pentru finalul excursiei noastre în Cehia. Penultima zi a fost alocată pentru o vizită în Cesky Krumlov, o bijuterie de oraș aflat pe malul rîului Vltava.
Frumosul oraș fortificat Ceský Krumlov este a doua cea mai populară destinație turistică din Republica Cehă,
Citeste tot..
Karlovy Vary (cunoscut și ca Karlsbad sau Carlsbad) este cel mai faimos oraș termal din Republica Cehă. Este așezat între dealuri fermecătoare și străbătut, în partea centrală, de rîul Tepla. Este considerată o stațiune de lux și nu degeaba. Unii o compară cu Băile Herculane.
Noi am ajuns la Karlovy Vary
Citeste tot..
Polonia este fără îndoială o țară interesantă. Și mare. Acum mulți am citit o carte despre această țară iar unul dintre orașele care mi-au atras atenția este Wroclaw. Nemții îi spun Bresslau. Iar cehii Vratislav.
Văzînd fotografii, mi-am dorit ca măcar odată să ajung acolo. Doar că
Citeste tot..
Astăzi am să vă povestesc cîte ceva despre două locuri foarte frumoase și foarte interesante din Cehia.
Primul dintre ele este cartierul Sedlec aflat în orașul Kutna Hora.Probabil că zona ar fi rămas necunoscută pentru cei mai mulți oameni dacă aici nu s-ar fi aflat o biserică numită Osuarul din Sedlec
Citeste tot..
Excursia la Olomouc a fost așa..un bonus. Ar fi fost programată pentru prima zi dar numai în cazul în care am fi ajuns la o oră decentă și am fi avut timp suficient. Ne-am organizat bine și astfel am reușit să vedem și un oraș care s-a dovedit extrem de
Citeste tot..
Anul acesta am hotărît să mergem în Cehia în vacanța de primăvară. Din fericire de data asta am luat decizia mai din timp iar asta ne-a permis să ne documentăm mai bine. În plus am beneficiat și de ajutorul unor prieteni care fuseseră acolo, Roxana și Dan vă mulțumim pentru
Citeste tot..
Ultimele două zile din Serbia au fost amestecate. Despre penultima nu ar fi multe de povestit. Am fost cazați în condiții orașul Bor.
Intenționam să vizităm cîteva chestii interesante din oraș doar că o ploaie urîtă și mocănească n-a
Citeste tot..
În drumul spre Serbia ne-am ales un itinerariu care ne-a purtat prin Oltenia. Drumul e lung și de aceea am optat pentru cîteva popasuri:
Slatina
La prima vedere e un oraș care nu are prea multe de oferit. Poate că așa și este. Totuși am încercat să vedem cîteva lucruri reprezentative. Prima
Citeste tot..
Dimineața debutează cu o ploaie deasă, mocănească. Nu e rost de plecat ci doar de așteptat să se încheie. Pînă una-alta socializăm cu ceilalți turiști de la pensiune.
După ora 12 ploaia încetează. Așadar astăzi trebuie să ne concentrăm pe obiective culturale.
Mănăstirea Pietroasa
Relativ aproape de Borșa se află Mănăstirea Pietroasa. Se
Citeste tot..
La sfîrșitul de primăvară al lui 2023 am revenit în Grecia. Cum suntem mereu în căutare de locuri noi de văzut, de data asta am poposit pe Insula Evia. Deși este a doua cea mai mare dintre insulele grecești, după Creta, Evia este mai puțin cunoscută și explorată, cel puțin
Citeste tot..
Pentru toamna lui 2022 am ales, din nou, 5 zile la marea bulgărească. Pentru noi a fost a treia oară. Prima dată am fost pe litoral în Bulgaria în 2020. Atunci am colindat zona de sud, între Sozopol și granița cu Turcia.
Am revenit în 2021, de data asta
Citeste tot..
Bucovina este o regiune cu particularități aparte. Sunt o serie de lucruri pe care nu le găsești decît aici. Ouăle încondeiate sunt ceva aparte. Pentru a le realiza este nevoie de talent, multă muncă și răbdare.
În satul Vama din județul Suceava există un mare muzeu al Oului. Și cînd spun
Citeste tot..
Expo Moto Bucovina este un adevărat muzeu dedicat motocicletelor. Se găsește lîngă Rădăuți, în satul Horodnic de Jos. Am aflat despre acest loc la o emisiune transmisă de Radio România Actualități. De atunci și pînă am și ajuns aici au trecut cîțiva ani.
Nu e
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Dafni Beach
Și vine și ultima zi plină pe care o avem în Zakynthos. Ne-am propus ca astăzi să explorăm partea de sud a insulei. Prima țintă este plaja Dafni. Pînă să ajungem acolo trebuie să traversăm capitala Zante și una din stațiunile faimoase de aici, Argassi.
Drumul la plajă, deși
Citeste tot..
Korakonissi
Dimineața următoare suntem mai harnici așa că plecăm mai repede spre ceea ce este cel mai frumos loc de pe insulă, după părerea mea. Korakonissi este un loc de scăldat minunat. Seamănă mai degrabă cu o piscină naturală.
Citeste tot..
Să vedem însă ce am făcut în continuare. Era o zi de sîmbătă așadar ne-am gîndit noi că e posibil șă fie mai aglomerat.
De aceea ne-am propus ca astăzi să fie o zi în care să vizităm mai multe locuri și să facem mai puțină baie.
Citeste tot..
Așa cum vă spuneam în finalul articolului trecut urmează să vă detaliez despre cum a fost excursia noastră în Zakynthos.
Noi am folosit ruta de feribot Killini - Zante ( sau Zakynthos Town ). Țineți minte că la cumpărarea biletelor aveți nevoie de numărul de înmatriculare al mașinii și
Citeste tot..
După zilele petrecute în Pelion, Peninsula Centaurului, am făcut planul pentru ceea ce mai urma din vacanță. Am ales să mergem pe Insula Zakynthos. Drumul pînă acolo nu era nici lung, nici scurt, numai bun să mai faci niște pauze și să mai vezi locuri interesante.
Așadar plecăm pe ruta Volos
Citeste tot..
În primăvara lui 2022 am hotărît un mini-concediu în Ungaria. Nu mai fusesem de ceva ani și de cele mai multe ori am oprit în Budapesta.
De data asta am pus la cale un plan care să cuprindă la inceput niște obiective din partea de nord a țării.
Ce trebuie să știi
Citeste tot..
După două excursii în Munții Balcani, în Pasul Troyan și la Pietrele Albastre de la Sliven, a venit timpul pentru mare. Asta spre bucuria copiilor. Am ales un apartament în stațiunea Slanchev Bryag, tradusă, din rațiuni comerciale, în Sunny Beach.
Cu toate astea, pe indicatoarele rutiere nu
Citeste tot..
Ziua 7
Țestoasele de la Argostoli
Dimineața ne trezim devreme, pe la 6:30. Ne punem în mașină și facem un scurt popas la patiseria Fournos din Lakithra pentru aprovizionare cu Bougatsa, produsul meu preferat în materie de produse de patiserie grecești.
La ora 7 deja eram
Citeste tot..
Între timp la pensiunea noastră mai vine o familie de români. Intrăm în vorbă și aflăm că ei vin de cîțiva ani în Kefalonia așa că mai facem schimb de informații. Bine, mai multe chestii aflăm noi decît ei.
Ziua o petrecem în Peninsula Paliki. Mergem cu mașina pe la Argostoli
Citeste tot..
Kefalonia este cea mai mare dintre insulele ionice.Ea cuprinde o mare varietate de peisaje și de caracteristici, de la plaje pitorești, pînă la munți , castele și mănăstiri.
Pentru a ajunge in Kefalonia este nevoie de o cursă cu avionul sau cu feribotul. Există o serie de posibilități. Cea mai la
Citeste tot..
Vara lui 2021 ne-a adus iarăși în Grecia. Destinația a fost o necunoscută pînă în ultimul moment. Am hotărît să ne rezervăm un loc cazare abia după ce vom fi trecut frontiera și vom fi efectiv în Grecia.
Drumul a fost plăcut dar asta pînă am ajuns la frontiera dintre Bulgaria
Citeste tot..
Anul de grație 2021. După o lungă perioadă cu restricții de călătorie, bulgarii au hotărît că românii pot vizita țara lor fără nici un fel de îngrădiri. Cum am auzit una ca asta am dat repede o fugă pînă la ei. Cred că deja ne dăduseră dispăruți.
De data asta am
Citeste tot..
Muzeul Haszmann Pal se găsește în centrul satului Cernatu în curtea conacului Gyula Domokos. Drumul pînă la el este de asemenea semnalizat. Muzeul este organizat în cea mai mare parte în aer liber. Colecțiile conțin în general obiecte legate de muncile agricole dar și de viața oamenilor de zi cu
Citeste tot..
Dealul Pivnitele Mari
Acesta se găsește lîngă satul Moacsa. Noi am lăsat mașina chiar la intrarea in acest sat, undeva pe partea stîngă cum vi dinspre Brașov. De aici începe un traseu marcat care te duce peste Dealul Pivnițele Mari în satul Padureni. Între Moacșa și Pădureni există un lac mare
Citeste tot..
De data asta vreau să vă prezint sudul litoralului bulgăresc.
Sozopol
Acesta este un oraș străvechi al Bulgariei, aflat cam la 30 de km de Burgas. Aici ne-am cazat pentru 4 zile.Am ales un apartament aflat undeva la marginea orașului dar cu toate acestea relativ aproape de zona centrala și de
Citeste tot..
Mănăstirea Preobrazenski, Veliko Tarnovo
Înainte cam cu 5 km de intrarea în orașul Veliko Tarnovo se face un drum către dreapta spre Mănăstirea Preobrazenski ( sau Schimbarea la Față ). Drumul este foarte bun, urcă voinicește cîteva serpentine și te lasă la poarta mănăstirii.
Noi am găsit locul pustiu. Nu am reușit
Citeste tot..
Gabrovo este un oraș aparent banal aflat în centrul Bulgariei la poalele Munților Balcani. Zona este vestită pentru spiritul glumeț și pentru felul în care locuitorii de aici fac de multe ori haz de necaz. Ca și românii de altfel.
Totuși acest lucru nu a rămas indiferent.
Citeste tot..
În anul 2020 am revenit în Thassos. A fost mai devreme decît credeam. S-a întâmplat în vremea pandemiei de covid-19. Am profitat de o perioadă în care în Grecia se putea circula fără restricții.
Drumul, 20.06.2020
Am plecat seara din Brașov pe următoarea rută:Brașov - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo
Citeste tot..
În urmă cu ceva vreme am scris despre trei locuri frumoase aflate lângă Budapesta care trebuiesc văzute.Articolul a avut ceva ecou așa că am hotărât sa continui pe această temă. Locurile pe care vi le voi prezenta astăzi le-am vizitat acum mai bine de 10 ani. Amintirile poate nu mai
Citeste tot..
Cind spui Ungaria de multe ori spui Budapesta. Statul învecinat își concentrează cam tot ce are el mai bun in capitala sa. Budapesta este fără indoiala unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si din lume.
Am ajuns în timp sa stiu orasul destul de bine. Am stat
Citeste tot..
Concediul de toamnă din 2019 ne-a adus în Corfu. Sincer eram sătul de mare ca mai fusesem două săptămâni la începutul verii în Lefkada și Halkidiki. Dar acel sejur i-a priit foarte bine lui George, care a început sa se miste mult mai bine. Am zis să repetăm
Citeste tot..
La finalul călătoriei în Sarajevo am vizitat şi două obiective din împrejurimile oraşului. Primul a past parcul Vrelo Bosne, aflat cam la 10 km de capitală bosniacă. Se ajunge destul de uşor, sunt destule indicatoare.
Vrelo Bosne
La capătul drumului cu maşina ne aşteaptă o parcare destul de mică. Găsim loc şi
Citeste tot..
După prima zi de vizită în Bosnia - Herţegovina a urmat deplasarea spre capitala Sarajevo. Aşa am făcut mai bine cunoştinţă cu drumurile din această ţară şi ne-am simţit aproape ca acasă.
Şoseaua ne-a purtat de la Bijeljina pe malul rîului Drina pentru mult timp. Ba la
Citeste tot..
În anul de graţie 2019 am avut ocazia de a face cunoştinţă mai bine cu ţara numită Bosnia-Herţegovina. Recunosc faptul că nu ştiam prea multe despre ea. Cumva rămăsesem cu imaginea din timpul războiului din fosta Iugoslavie, când pe teritoriul acestei ţări s-au dat lupte crâncene, s-au comis masacre şi,
Citeste tot..
Unii consideră oraşul Subotica drept cel mai frumos oraş al Serbiei, peste Novi Sad, Belgrad sau Nis. Eu le-am văzut pe toate şi acum vă pot spune că aprecierea de mai sus este pe deplin justificată.
Cu toate acestea Subotica este o localitate puţin cunoscută sau promovată. Se găseşte în nordul
Citeste tot..
În primavara lui 2019 am făcut o nouă incursiune în Bulgaria. De data asta ne-am axat pe zona de litoral și ne-am concentrat să vedem în principal locuri noi. Ceea ce am scris aici este strîns legat de articolul Locuri faine din Bulgaria, episodul 2.
Aşadar, am urmat
Citeste tot..
Grecia este o ţară care îţi oferă surprize plăcute la tot pasul. Astăzi am să vă povestesc cum a fost în oraşul Kavala. Când am plecat din Thassos am stat vreo două ore la coadă la feriboat. Râuri de maşini se îmbarcau pentru a ajunge din nou pe continent. Probabil
Citeste tot..
În articolul de azi am să vă povestesc mai multe despre cum a fost excursia noastră în insula Thassos. Foarte mulţi romani aleg să îşi facă acolo concediile. Pentru noi a fost prima dată.
Şi încep prin nişte detalii de ordin organizatoric:Am parcurs traseul în două etape, având în vedere
Citeste tot..
Continuăm incursiunea pe plaiurile bulgăreşti. În acest articol am să vă povestesc despre câteva obiective atinse în drumul spre plajele însorite din Grecia.
Monumentul Apărătorilor de la Stara Zagora
Bulgarii îi spun Branitelite. Într-un parc aflat la marginea oraşului Stara Zagora se găseşte un monument masiv, tipic bulgăresc. El este integrat
Citeste tot..
Tyulenovo
Aproape de Vama Veche aspectul litoralului se schimbă radical. Plajele aproape că dispar lăsând loc unor maluri înalte şi stâncoase. Spectacolul este aşadar garantat, mai ales că pe malul mării există şi un pod natural. Seamănă destul de bine cu ceea ce a fost odată Fereastra de Azur
Citeste tot..
Despre Bulgaria am tot scris în ultimii ani. La început am mers acolo cu ceva reticenţă, poate sub influenţa poveştilor din presă care spuneau că bulgării sunt nişte balauri puşi pe jefuit romani. Poveştile sunt întotdeauna parţial adevărate.
Dincolo de asta am descoperit o ţară foarte interesantă plină de lucruri şi
Citeste tot..
După vizita la ceea ce a mai rămas din Monumentul Comunist de pe Vf. Buzludzha, am revenit la drumul bun ce traversează Munţii Balcani. Punctul cel mai înalt al acestui drum se găseşte în Pasul Shipka, la 1150m.
Acest pas a fost în trecut teatru de război important în istoria pentru
Citeste tot..
Şi că tot am scris în ultima vreme despre Grecia, nu trebuie să omit un lucru foarte important: DACĂ AJUNGEŢI ÎN GRECIA MERGEŢI LA MARE! Şi ăsta este îndemnul unuia care nu apreciază marea în mod deosebit.
La greci în schimb, marea, plajele, peisajul, combinaţia de apă stâncă şi pădure de
Citeste tot..
După ce timp de o săptămână am umblat prin cele mai frumoase colţuri ale Macedoniei, a sosit momentul să facem cunoştinţă şi cu Grecia, o bucată de lume fascinantă, plină de poveşti şi legende.
Am intrat în această ţară prin punctul de frontiera de lângă oraşul macedonean Bitola. Formalităţile s-au desfăşurat
Citeste tot..
Am ajuns la Ohrid seara. Am fost cazaţi într-un apartament mare cu două dormitoare. Iar baia...baia e cât sufrageria mea. Totul la echivalentul a 58 de lei. Când îmi vede paşaportul, gazda îmi spune că numele Balaban este foarte răspândit în zona aceasta.
Facem o plimbare scurtă pentru aprovizionare urmând să
Citeste tot..
Excursia în Macedonia a venit pe nepusă masă, a fost ceva spontan, iar planetele s-au aliniat bine de tot astfel încât să putem pleca. Hotărârea de plecare o luasem într-o duminică dimineaţa iar deja la ora 14 eram pe drum.
Am mers pe ruta Braşov - Piteşti ( cu zeci de
Citeste tot..
Coborâm aşadar munţii în drum spre Nicosia. Iarăşi avem parte de confuzie: pe multe indicatoare scrie Lefkosia, aşa îi spun ciprioţii greci Nicosiei. Turcii îi zic Lefkosa. Noroc că pe un indicator scria mic în paranteză şi Nicosia.
Ajungem mai la câmpie şi vedem în faţă un nou lanţ muntos şi
Citeste tot..
Toată ziua asta ne-am învârtit în şi în jurul oraşului Limassol. Dimineaţa am început-o la Castelul Kolossi. Pe exterior îţi dă impresia că este mai degrabă un turn din piatră galbenă decât un castel.
Iar interiorul este o dezamăgire, practic nu
Citeste tot..
A venit vreamea să trecem şi noi Prutul. După ce am studiat câteva dintre cele mai interesante locuri de văzut în Republica Moldova, am făcut planul de bătaie. Prima după-amiază era destinată deplasării până undeva aproape de graniţă. Am ales să dormim la Motelul Privighetoarea, undeva lângă Bârlad, loc fain
Citeste tot..
În periplul nostru britanic am ales să petrecem câteva zile în Țara Galilor sau Wales(cum îi spun englezii) sau Cymru( cum îi spun galezii ). În mare parte ţara asta era o necunoscută. Tot ce ştiam despre galezi este că au o foarte bună echipă de rugby şi ca pe
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Anglia înseamnă şi alceva decât Londra. O plimbare în sudul acestei ţări îţi va da cu siguranţă o percepţie diferită faţă de capitală. Vei descoperi locuri mai liniştite, mai sălbatice uneori, într-un cuvânt, vei descoperi un alt stil de viaţă.
Pentru asta am închiriat o maşină cu care aveam să cutreierăm
Citeste tot..
Pentru mulţi dintre cei ce vizitează Marea Britanie drumul trece obligatoriu prin Londra. Aşa a fost şi pentru noi. Capitala Angliei e un oraş aglomerat, vibrant, o metropolă plină de atracţii de toate felurile. Şi plină de diversitate. În Londra poţi auzi vorbindu-se pe strad[ o mare parte din limbile
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Cracovia este al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia. Situat pe râul Vistula în regiunea istorică Polonia Mică, orașul datează din secolul al VII-lea. Cracovia a fost de-a lungul vremurilor unul dintre cele mai de seamă centre culturale, academice și artistice ale țării și
Citeste tot..
După periplul prin Ţările Baltice a venit timpul pentru a face cale întoarsă. Dar nu am vrut să fie la fel ca şi la dus, să traversăm Polonia oprindu-ne doar pentru realimentare cu carburant. Am gândit un plan de 4 zile de stat pe la polonezi în care să vedem
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Când am ajuns la Tallinn nu mă gândeam că voi călca şi prin Helsinki. Ideea a venit la faţa locului cititnd undeva că se poate face trecerea cu vaporul. M-am interesat de transport fără să am convingerea că planul ar putea fi şi pus în practică.
Cu toate astea o călătorie
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Părăsim capitala Tallinn pentru a vedea şi ceea ce înseamnă Estonia rurală, cu natura ei, cu urmele comunismului, cu viaţa la graniţa Marelui URSS.
Ziua va fi un lungă, cu multe obiective de vizitat dar şi cu mulţi km parcurşi. Următorul loc de cazare e tocmai la Riga. Plecăm dimineaţa pe
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Şi a venit rândul să facem cunoştinţă cu Estonia. De cum am intrat în această ţară am remarcat calitatea deosebită a drumurilor şi calmul şoferilor. Deşi toată lumea o băga în oala Ţărilor Baltice, Estonia este mai degrabă o ţară nordică, iar estonienii un popor nordic.
În sprijinul acestor afirmaţii vin
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
După câteva zile petrecute în Estonia revenim în Letonia cu gândul de a vizita pitorescul sat Amatciems.Din nefericire nu am reţinut corect numele acestuia şi am ajuns la Auciems, un loc drăguţ cu păduri şi lacuri. În drum trecem prin frumosul oraş Cesis, construit pe câteva
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
În povestirea trecută vă lăsasem undeva la graniţa dintre Lituania şi Letonia. Odată ajunşi în Letonia am constatat că drumurile nu mai sunt aşa de bune. Nici aici nu este nevoie de vinietă pentru autoturisme, ci doar pentru transportatori.
Ne-am îndreptat către mică localitate Rundalepils pe un drum tare
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Dimineaţa ne facem intrarea în oraş prin această Poartă a Zorilor. Nici nu intrăm bine că ne şi oprim. De undeva de sus se aud cântece bisericeşti. Facem câţiva paşi şi dezlegăm misterul: un preot oficiază o slujbă în faţa unei icoane. Nu vedem prea bine despre ce
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Vara aceasta ne-a adus oportunitatea de a vizita cele trei ţări baltice. Decizia de a merge acolo a fost destul de greu de luat în condiţiile în care distanţa de parcurs cu maşina este relativ mare. Cu toate astea ne-am luat inima în dinţi şi am zis că trebuie să
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Edinburgh
Către seară ajungem la Edinburgh. Găsim uşor locul de cazare şi ne instalăm cu toţi 5 într-o cameră mare şi frumoasă. E vineri seara şi clar avem datoria morală de a face o plimbare prin centru.
De unde suntem noi luăm un taxi. Biletele de autobuz pentru cinci persoane, câţi eram
Citeste tot..
Ziua 5
Dis de dimineaţa ne facem repede gata. Mă rog, e un fel de a spune. În perioada asta a anului în nordul Scoţiei se luminează pe la ora 4 dimineaţa. Programul pentru ziua de astăzi înseamnă o incursiune de-a lungul râului Dee şi, dacă ar mai fi timp,
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
O excursie în Scoţia e ceva inedit, ceva ce nu ai ocazia să faci chiar oricând îţi doreşti. Dar no, uneori se mai aliniază şi stelele iar lucruri ce îţi păreau imposibile devin posibile. De fapt nu a fost o excusie numai în Scoţia, ci şi în Anglia şi Țara
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
După primele trei zile petrecute în Malta am simţit nevoia de a avea şi o zi mai relaxantă pe care să o petrecem afară. Cum prognoza se anunţa bună am stabilit să facem un traseu pe coasta vestică a insulei.
Ziua 4
Plecăm cu autobuzul până la aeroport de unde luăm altul.
Citeste tot..
Odată ajuns în Malta, una din experienţele obligatorii este vizitarea insulei Gozo. Dacă nu ai maşină trebuie să te pregăteşti de un drum relativ lung cu autobuzul. Noi am plecat la drum pe la ora 6 dimineaţa. Până la Cirkewwa, locul de unde se ia feribotul a trebuit să schimbăm
Citeste tot..
Pe la sfârşitul toamnei lui 2014 apăruseră la companiile aeriene nişte bilete reduse pentru diverse destinaţii. Am cântărit repede problema şi am cumpărat două bilete către Malta pentru februarie 2015.
Biletele au costat 602 lei pentru două persoane. Am folosit compania WizzAir. Ce e enervant la compania asta e faptul că
Citeste tot..
A doua zi petrecută în jurul Veneziei am dedicat-o în principal pentru vizitarea Lagunei şi a insulelor. De acum aveam ceva mai multă experienţă: ştiam unde să mergem, ce vaporaşe să luăm. Dimineaţa ne prinde la Punta Sabbioni de unde va începe călătoria noastră.
Despre Laguna se spune că a fost
Citeste tot..
Venezia este de asemenea un loc ce trebuie văzut dacă ajungi în nordul Italiei. Pentru mine a fost a doua oară. Prima dată am fost în Venezia în 2002 dar nu am apucat să văd prea multe. Atunci am călătorit cu trenul, banii erau foarte puţini. Planul era să văd
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Verona e unul dintre cele mai cunoscute orașe din Italia și asta datorită unei singure atracții – aşa-zisa casă a Julietei. Surprizele pe care orașul ăsta ție le rezervă ție, turist ignorant, sunt însă atât de mari încât după două-trei zile de explorat nu-ți mai vine să pleci. O dată
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Niş este al treilea mare oraş al Serbiei, cu o populaţie de aproximativ 300 000 de locuitori. Ca să ajungi la el, cel mai simplu e să mergi pe autostradă, de la Belgrad la Niş sunt cam 250km.
Noi am ajuns într-o seară de octombrie. Cu greu am găsit pensiunea în
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Ajungem într-o seară neagră în celebrul oraş cu P. După un drum obositor, venind de la Trieste numai pe noapte. A doua zi aveam să mergem pe jos în centrul oraşului. Pula este cea mai mare aşezare din Peninsula Istria şi port.
Prin oraşul ăsta o să îţi vină mereu să
Citeste tot..
Trieste, Italia. Un loc familiar românilor, cei care fugeau din România pe vremea comunismului ajungeau și în Italia exact pe aici. Noi nu mai avem astfel de gânduri, între timp situaţia s-a schimbat radical: acum putem călători, munci fără restricţii în cea mai mare parte a Europei. În Trieste românii
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Aproape de Peştera Postojna, cel mai faimos obiectiv turistic al Sloveniei, se află un alt punct de atracţie, Castelul Predjama. Noi am cumpărat bilete combinate care ne-au dat acces şi la peşteră şi la castel.După ce am vizitat peştera Postojna ne-am urcat în maşină şi
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
A venit timpul să facem cunoştinţă cu Slovenia. Sau, după cum ne îndeamnă afişele publicitare de la Tourist Info, să simţim Slovenia.Intrarea în această mică ţară europeană am făcut-o dinspre Croaţia printr-un mic punct de frontieră aflat lângă oraşul croat Varazdin. Cei de la Poliţia de Frontieră
Citeste tot..
După vizita la Novi Sad a urmat un drum de 120 de km până la Osijek. Pe drum am trecut prin Vukovar, simbol al războiului de independenţă purtat de croaţi cu sârbii în anii 1990. Practic, oraşul a fost distrus în timpul luptelor.La Osijek am
Citeste tot..
Novi Sad este capitala provinciei Voivodina şi un mare centru industrial şi cultural. Oraşul mai este cunoscut ca Atena Sârbeasca şi este al doilea mare oraş din Serbia.În cadrul populaţiei oraşului se află şi 860 de români . Novi Sad este situat la graniţa dintre regiunile Backa
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Îmi pare bine că mergem puţin prin Germania, chiar dacă teoretic m-am mai aflat pe pământ nemţesc. Atunci însă am fost în tranzit, în drum spre Paris. Se întâmpla demult, în 2002.- Băgăm mâine un Koln? mă întreabă Tato într-o seară.- Facem! Îi răspund hotărât.
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Am stat în Belgia doar o zi. Cam puţin, însă suficient pentru a vedea două oraşe frumoase: Bruges şi Bruxelles. Tato îşi face un pustiu de bine şi vine cu ideea să mergem în Belgia. Aşa că pornim noi voiniceşte de dimineaţă. Avântul ne e însă tăiat rapid
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Aştept cu nerăbdare sfârşitul toamnei. Voi merge în Olanda. Voi ajunge acolo cu ajutorul companiei aeriene olandeze KLM - The Flying Dutchman. Voi merge prima dată cu avionul! Am ceva emoţii şi pe bună dreptate. Vremea la decolare e una câinească, plouă mărunt. Avoinul îşi ia elan şi
Citeste tot..
Click aici pentru fotografii
Printr-un fericit concurs de împrejurări am ajuns joi, 4 decembrie 2008, la un concert desfăşurat la Opera Braşov. Cap de afiş: Felicia Filip. Mi-a plăcut organizarea, la intrare fiecare am fost preluaţi de câte un plasator care ne-a condus la locurile noastre. Marketingul şi PR-ul nu au fost
Citeste tot..
Iată că a venit vremea să încerc şi o cronică de concert. N-am mai scris aşa ceva până acum..căci drumurile m-au purtat mult mai mult prin munţi decât pe la concerte. Dar iată că a venit o zi e care o visam încă de la începutul anilor 90:
Citeste tot..
Anul 2002 avea să aducă o relaxare a relaţiilor României cu Uniunea Europeană. Trecerea în spaţiul comunitar se face de acum mai uşor pentru că nu mai este nevoie de viză. Am profitat de această situaţie şi iată-mă la drum.
La drum
Am
Citeste tot..